Стремежът на жената към красота и съвършенство е вечен като водата. Да откриват нови продукти, да се наслаждават на свойствата им, с които стават още по-чаровни и прекрасни, силни и здрави е посоката, която нежния пол следва от векове. Полезните свойства на термалната минерализираща вода са познати от много време. Тя се използва заради уникалния си ефект върху кожата и е основна съставка във всички продукти на Vichy.

Малка beauty енциклопедия

Изворите Vichy са обявени за обект от обществено значение със закон, подписан от Наполеон III. През 1931 година д-р Халер, френски дерматолог на Vichy, открива уникалното свойство на термалната вода да лекува рани. Вдъхновен от необикновената й ефикасност, той задълбочава изследванията си и впоследствие основава марката Vichy. Термалната вода е уловена за първи път в спрей (1986 г.), защото тази форма е изключително удобна за употреба по всяко време на деня.

Термалната минерализираща вода идва от дълбочина 4000 м, където е била на температура 140 градуса. В недрата на земята тя се обогатява с 15 редки минерала.

Укрепва, регенерира, балансира

Силата на термалната вода се крие в три уникални нейни свойства. Благодарение на своите качества, тя прави кожата на жените по-силна, като я укрепва, регенерира и балансира pH-то й. Тя е 100% чист и естествен продукт.

Може да я използвате винаги, когато кожата ви е изложена на вътрешни и външни агресори. А това всъщност е ежедневно. Защото кожата на жените постоянно се влияе от слънчевите лъчи, замърсяването, вятъра, грима, запрашаването в офиси и стаи и други. Не малко значение оказват също стресът и начинът на хранене.

Към естествената красота от природата Vichy добавя още сила

Специалистите от Vichy допълват формулата на продуктите с включена термална вода с различни активни съставки. Съчетанието от естествените сили на това, което дава природата, и човешките познания и разработки предполагат един благоприятен резултат.  

Хиалуронова киселина, комбуча, рамноза и Pro-Хylaneтова са съставките, които я правят продуктите идеалната предпоставка за по-красива и здрава кожа. Всяка от тях има свое уникално действие – дълготрайна хидратация, антиоксидация, стимулиране на производството на колагена и е помощ на загубата на плътността на кожата.