Обръщаме се към всички суетни дами, които не могат да си представят ден без да нанесат една капка грим на лицето си, за да подчертаят естествената си красота. 

Дами, днес разчупваме всички общоприети кодове и разбирания за женственост. 

"Суетна съм. Използвам грим и козметични продукти от 16-годишна възраст. Водена от силното си чувство за естетика и стил, изграждах своя външен вид, следвайки сезонните тенденции. С времето изградих свои сутрешни козметични ритуали, които се превърнаха в неизменна част от ежедневието.

Не можех да си представя ден, в който да не нанеса спирала на миглите, руж, за да подчертая скулите или червило, очертаващо усмивката ми.

Така всяка сутрин отделях половин час, след сутрешния душ, за да се гримирам.

Докато не реших да предизвикам себе си, изваждайки се от (дис)комфортната зона. Един хубав ден се погледнах в огледалото и посягайки към апликатора за фон дьо тен, си казах - не, днес няма да се гримираш. Така и отидох на работа - без грим.

Колкото и решението ми да бе съзнателно, усещах несигурност. В главата ми се въртях ред въпроси, включително: "Ами сега? Какво ли ще си помислят колегите? Че съм болна! Тъжна, депресирана и не само...

Точно обратното. Денят бе приятен и ползотворен."

Да, мнозина от нас смятат, че гримът е част от нас и ни помага да бъде по-привлекателни, по-продуктивни в работата, по-щастливи... С тази разлика, че гримът е маска, зад която се прикриваме. 

"Признавам, че решението да спа да се гримирам бе породено и по друга причина. Освен личното предизвикателство, фактът, че кожата ми се бе буквално изтощила ме поощри да направя крачка встрани и да се погрижа за естествената си красота. Осъзнах, че през последните десет години аз съм си навредила повече отколкото си мислих. Зад пърхащите мигли, румените бузи и ярките устни, кожата ми страдаше." 

Истината е, че наличието или липсата на грим не ни прави непривлекателни в очите на останалите. Месец по-късно, смеем да твърдим, че със или без грим...

#Отношението на хората към нас не се променя

Осъзнаваме, че #истинската красота е вътре в нас. Бидейки верни на себе си, ние излъчваме характерната за нас енергия, която е много по-привлекателна и силна отколкото какъвто и да е друг козметичен продукт. 

#Методът на робота не се променя. Неколкократно сме чували как трябва да носим ярко червило, за да бъдем уважавани от колегите; повтаряли са ни, че една себеуважаваща се дама не би излязла без грим - дори, неделя сутрин, когато отива да купи хляб. Нищо подобно. Тайната е в нас - увереността и самочувствието са въпрос на вътрешно усещане. 

И не на последно място #чувстваме се освободени от веригите на съвременната красота

"Със сигурност ще продължа да използвам грим, но не на всяка цена. Всички ние е редно да осъзнаем, че сме красиви. Всички ние е редно да се обичаме не на 100%, а на 1000% - такива каквито сме. Гримът е само бонус."