Трудно е да избираме гримовете си, защото продуктите са много. Естествено, на думи всички звучат много добри. Но е важно да подбираме козметиката, която използваме, защото това е грижата, която полагаме за самите нас. Решихме да попитаме няколко момичета кои са любимите им спирали, сенки за очи, фон дьо тен и червило. Ето какво ни споделиха те.

Йоанна Антова е студент по журналистика в Софийски университет "Св. Климент Охридски", работи като специалист дигитален маркетинг. Обича да се гримира, дори има завършен курс в “The makeup school”, който подготвя професионалисти в тази сфера.

 

Тя ни сподели, че е фен на марката „Too faced”, която се продава във френската верига Sephora. Тези продукти я печелят с издръжливост и добра пигментация на цветовете. Най-силната черта на тези продукти обаче е, че опаковките са пъстри и много женствени. „Те карат всяка жена да се чувства като филмова звезда, а и имат много закачливи имена, които приповдигат настроението в началото на деня“, сподели ни Йоанна. Нейните фаворити са: спирала – „Better than sex“; любим фон дьо тен – „Born this way“; сенки за очи - празничните комплекти (примерно „Boss Lady Agenda“); червило – „Melted Matte“.

Любимите продукти на Йоанна Антова

Пламена Даскалова учи „Анимационно кино“ в Нов български университет и около нея винаги цари цветен творчески хаос.

Пламена Даскалова, на 21 години, студент в Нов български университет, специалност "Анимационно кино".
Снимка: facebook.com/plamena.daskalova.5

 

Когато я попитахме за любими продукти, тя ни сподели, че за спирала използва “Colossal volume” на марката “Maybelline”. Причината да избере тази спирала е, че е на добра цена за качеството, което предлага. Тя е доволна от издръжливостта и ефекта, който се постига с тази спирала. Преминаваме към фон дьо тенът, който Пламена използва. Тя сподели, че е фен на марката “Catrice”, защото е с перфектната консистенция за млада кожа. „Този фон дьо тен не е твърде тежък за кожата, но същевременно изравнява тена”. А любимото й червило е на марката Golden Rose, защото цветът рядко се намира на по-достъпна цена. „Това червило е издръжливо и цветът много ми харесва” - сподели ни тя. А за сенки за очи препоръчва марката "Sleek", отново заради издръжливостта и пигментацията на цветовете. Тя споделя, че използва и марката “Essence”, защото има малки палитри на много достъпни цени, които не правят компромис и с наситеността на цветовете.

Любимите продукти на Пламена Даскалова
Снимка: Колаж: LadyZone.bg

Виктория Петкова е студент по фармация в Медицинския университет в София. Тя обича да се гримира, но е по-скоро като хоби.

Виктория Петкова, на 21 години, студент в Медицински университет в София, специалност "Фармация".
Снимка: facebook.com

Нейните любими продукти са спиралата „Lash princess” на "Еssence“, сенки за очи – “Sleek”, фон дьо тен –„Photofocus” на марката “Wet n wild”, а червило – “Matte lipstick crayon” 14 на „Golden rose” . На въпроса защо е избрала точно тях, тя ни отговори, че „спиралата не се размазва под очите, сенките са пигментирани, фон дьо тенът е добре за моята по-суха кожа и червилото е дълготрайно“. Цената на всички също е добра за качеството, което предлагат.

Любими продукти на Виктория Петкова
Снимка: Колаж: LadyZone.bg

Мария Манолова е завършила Гимназията по екранни и сценични изкуства в Пловдив, със специалност "Грим", а Весела Коджабашева в момента учи „Рехабилитация“ в Медицинския колеж в Пловдив.Двете единодушно ни посочиха марката “Kiko Cosmetics”. Това е италианска марка козметика, която е с високо качество. На сайта им можете да прочетете и всички съставки, които се съдържат в гримовете. А самите продукти според двете момичета са „издръжливи, с добри и наситени цветове“.

Мария Манолова, на 20 години, студент в Висшето училище по сигурност и икономика (ВУСИ).
Снимка: facebook.com

Весела Коджабашева, на 21 години, студент в Медицински колеж в Пловдив, специалност "Рехабилитация".
Снимка: facebook.com

Ще ви споделя и моето лично мнение. Обичам качеството и цената да са добре балансирани, което е причината да избера за спирала „Giordani Gold Iconic” на „Оriflame”, която не се размазва, но същевременно лесно се почиства. Тя не вреди на миглите ми, което е много важно за всяко младо момиче. Фон дьо тенът, който използвам най-често, е на “Maybelline” – „Affinitone“, а причината е, че е лек и кожата не се товари. А има и витамин Е, който подхранва кожата. Колкото до сенки за очи – любима марка ми е "Urban Decay" и по-точно серията им „Naked”, които са с добра пигментация и лесни за нанасяне. А червилото, което ме спечели, е на “Avon” от матовата серия „Mark”. То е издръжливо и не изсушава устните.

Любими продукти - лично мнение
Снимка: Колаж: LadyZone.bg