Достатъчно е да отворите кухненското шкафче и да използвате някои от съставките вътре в него за козметични цели.

#Бананова маска за лице (за всеки тип кожа)
След прилагането на тази тропическа маска за лице, кожата ви ще придобие по-младежки вид, свежест и сияние. Рецептата е предназначена за всички типове кожа:

Намачкайте половин банан. Смесете 1 с.л. портокалов сок и 1 с.л. мед. Нанесете на лицето и оставете сместа в продължение на 15 минути. Изплакнете с хладка вода и след това третирайте с хидратиращ крем.

#Пълнозърнеста маска с протеини (за мазна кожа)
Пълна догоре с протеини и пълнозърнести храни, тази великолепна маска оказва силно подхранващо действие и е прекрасно средство за коригиране и успокояване на мазната кожа:

Смесете 1 яйчен жълтък, 1 с.л. мед и 1 с.л. зехтин. Разбъркайте добре и така получената смес сипете в ½ ч.ч. овесени ядки. Нанесете върху лицето си и оставете да подейства за 15-20 минути. Изплакнете с хладка вода и използвайте овлажняващ крем.

#Изсветляваща маска с мед и папая (срещу неравномерен тен)
Тази маска е специално предназначена за дами, които се оплакват от хиперпигментация, слънчеви петна и неравномерен тен:

Смесете 2 с.л. мед и ½ ч.ч. пюре от узрял плод папая. Нанесете върху лицето равномерно и оставете в продължение на 15-20 минути. Изплакнете с хладка вода и използвайте хидратант.

#Цитрусова маска с мед (за естествен блясък)
Тази медено-портокалова маска е бързо решение за възвръщането на естествения и здравословен блясък на лицето:

Смесете 3 с.л. портокалов сок с ½ ч.ч. мед. Нанесете на лицето и оставете за 30 минути. Изплакнете първо с хладка, след това – със студена вода. Едва накрая овлажнете кожата с хидратиращ крем.