Наистина се радвам, когато в мрежата открия не само хвалби, но и критики към продукт, който възнамерявам да купя и ползвам. Защото е почти напълно невъзможно един крем да действа еднакво добре на всички типове кожа.

По принцип имам лични вътрешни резерви към продукти, които обещават ефекта „уау“ само след няколко намазвания, но реших да си направя експеримент и да пробвам. Въпросната „опитна мишка“ се оказа Scholl крем за напукани пети K+. Предупреждавам, че в следващите снимки петите ми са наистина изтормозени от отворените обувки, които нося през лятото, прахоляка и сухия въздух.

Пазарувайки от дрогерия обичайните неща като душ гел и шампоан, забелязах именно въпросния крем, който беше на промоция. Грабнах една опаковка, без да му мисля много. Снимах стъпалата си преди и след 3 дни употреба, защото отпред пишеше „Visible results in 3 days”.

На опаковката пише също, че кремът се нанася на измита и подсушена кожа сутрин и вечер. Чинно измивам, подсушавам и намазвам в рамките на три дни. Резултатите може да видите в снимките преди и след.

 

Смятам, че и вие виждате това, което аз почувствах – почти нищо! Петите ми са си толкова сухи, колкото и преди три дни, също и толкова напукани. Все пак ще продължа да го ползвам още 4 дни, защото опаковката гласи още: „Научно доказано е, че подпомага естествения процес на възстановяване, като стимулира растежа на кожните клетки и изгражда естествена основа за възстановяване на кожата в рамките на 7 дни.“