Издателство "Ентусиаст" публикува четвъртата книга на талантливия коафьор Георги Петков - "Косата днес 04. Стъпка по стъпка с Георги Петков". Актуалното издание от коафьора на звездите неизбежно ще определи модните тенденции в официалните и ежедневни прически и в цялостната визия на дамите и господата през новия сезон.

Все по-прецизен и взискателен към себе си и екипа си Георги Петков подарява на последователите си нови възможности и креативни идеи както за официални, така и за ежедневни прически. Луксозното издание се предлага на пазара с две корици и представя селекция от атрактивни решения за косите на дамите и на господата, представени със стилни фотосесии, обединяващи всички елементи – коса, грим, аксесоари и тоалет.

Модните предложения в четвъртата книга на топкоафьора този път са показани в три основни раздела. Първият е “Сouture” и в него са представени прически произведения на изкуството, чието предназначение е да инспирират, без задължително да намират приложение в ежедневието. Сесията Vitreus например илюстрира прическата като шедьовър, независимо дали е изкусно сплетена в различни сложни форми, небрежно прибрана или елегантно разпусната в нежни вълни около лицето.

В този раздел известният коафьор показва как аксесоарите и бижутата в косите могат да дадат тотално различна идея за прическата. Изумителна със своята красота е и фотосесията „Black widow“, която представя стилни решения от плитки или вълни в различни форми. "Тези модни предложения показват на дамите за какво биха могли да си мечтаят и какви биха могли да бъдат", споделя известният стилист.

Втората и третата част на книгата са по-практически ориентирани. В тези раздели ценителите ще открият булчински, официални и ежедневни прически. Цялото издание е подчинено на различните идеи и инспирации как жените могат да изглеждат добре, независимо дали са с къси, или много дълги коси на официални поводи или в ежедневието.

Изкуството, илюстрирано в сесията East West, ни разкрива естетиката на дългата коса, повлияна от азиатската култура. Свеж момент в изданието е така наречения Urban Style, който представя изцяло нов тренд – небрежните фризури с плитки преминават трайно в ежедневието. 

В четвъртата си книга топкоафьорът обръща специално внимание на късата младежка прическа при жените – тотален хит са платиненото и златисто русото, съчетано с ярки контрастни кичури. Дамите с къси коси могат да си позволят леко синкав или тюркоазен оттенък с лилави и виолетови кичури. "Каретата отново се завръщат на мода – това са прическите, които придават по-драматичен вид на дамите, но са и по-класически. Разбира се, за официалните случаи подредената коса в леки вълни си остават класика", подчертава Георги Петков.

Великолепието на стилните и официални дамски прически са чудесно илюстрирани в Royal сесията. Highest Honour ни показва, как една изкусно направена прическа може да ни превърне в кралици на вечерта, а French Twist ни отвежда в света на елегантните французойки с техните изискани и секси визии. Със сесията That 70s Show Георги Петков ни представя дължините, характерни за 70-те години със среден път или небрежно разрошена назад коса, с лека вълна или чупка в края. Следва фотосесията All That Glitters Ain’t Gold – един истински фестивал на формите и цветовете. "Относно парти прически и използването на цветни екстеншъни ще кажа само - колкото по-шарени са прическите, толкова по-интересни са те", добавя топкоафьорът.

Новите тенденции в мъжкия стил са показани в Men – разделът само за силния пол. "При мъжете има два тренда, които се различават коренно", споделя фризьорът. "Единият е много късо подстригана коса отстрани и много дълга отгоре. Другият тренд е средно дълга цялостна коса, която покрай ушите и отгоре е леко по-израснала и по-обемна".

Кулминацията на албума идва със сесията Delicate Flower, която показва модните тенденции в сватбените прически при дамите. Като истински вълшебник Георги Петков успява да направи този ден още по-специален за бъдещите булки, независимо дали те ще предпочетат романтична прическа, стилен кок, плитка или небрежно разпусната във вълни коса.

"Косата днес 04" съдържа и практическо ръководство, включващо ценни професионални съвети – стъпка по стъпка са показани всички техники и трикове на известния коафьор за направата на идейни, стилни и атрактивни прически.