Независимо каква прическа изберете за лятото на 2017 година, ефектът мокра коса може веднага да я направи супер актуална. В топлото време на годината това ще бъде абсолютен хит. За целта ви е нужен само специален текстуриращ спрей. Ако сте с по-дълга коса, наведете глава надолу и напръскайте по дължините. Ако косата ви е по-къса, може да я оформите със спрей и с ръце. 

И все пак - ето кои ще са актуалните прически за лято 2017 г.

1. Дълго пикси (бикси)
Това е прическа хибрид - съчетава дълго и късо, боб и пикси. Късо подстригани са задната част на главата и около слепоочията. на останалата част, за контраст, се придава и допълнителен обем.

2. Небрежен боб
Бихме я нарекли прическа за заети момичета. Независимо каква дължина изберете, дори да нямате време да я поддържате в следващите 3 месеца, тя пак ще изглежда добре. Супер хит това лято ще е т. нар. Shag - много пластове в косата, асиметричен бретон, естествената разбърканост на кичурите и малко допълнителен обем. 

Снимка: iStock

3. На пластове и със страничен път
Това е много добър вариант за дамите, които не искат да променят дължината си, но все пак желаят да освежат външния си вид. изберете го и ако косата ви е тънка, защото пластовете придават обем. Страничният път е нещо, с което би се справил всеки, защото не изисква прецизността на пътя по средата. 

4. Дълго каре
Класиката, която си играе с дължината. за да я подчертаете максимално, направете си балеаж или дълбок корен. Така ще имате допълнително игра на светлини и цветове.

5. Опашка тип пони
Не само ще е подходяща за горещите дни на лятото, но ще е и супер актуална. Какво е по-различното от обикновената опашка? Използва се обемен ластик, а в опашката се вплитат допълнителни цветни кичури или се навива на букли. 

Снимка: iStock

5. Небрежни къдри
естественият, романтичен вид ще е на особена почит това лято. Не навивайте косата си, така че осезаемо да личи намесата на преса. Направете я така, че да изглежда сякаш така сте родена. Трябват ви леки чупки и малко мус или пяна. 

6. Бретон до очите
Бретонът винаги е придавал много чар на прическата. В максимална степен го прави, когато краят му стига ръба на очите. Направете косата си на леки вълни, а бретона изправете. 

Снимка: iStock