В Древен Египет рициновото масло се е използвало като лек срещу очни проблеми и дори се е давало на бременни жени, за да се стимулира раждането. Днес то е много успешно средство срещу косопад и за бърз растеж. 

В наши дни то успешно лекува кожни проблеми и е една от най-популярните съставки в натуралните продукти за красота.

С помощта на това масло може да накарате косата си да расте бързо и да е здрава. 

Безспорно, рициновото масло прави чудеса за косата ни. То хидратира не само самия косъм, но и скалпа. Също така намалява накъсването, косопада и стимулира растежа на нова коса.

Добре е след като нанесете рициново масло на косата си, да я завиете в топла кърпа. Така то прониква в дълбочина. 

След това измийте добре, за да не останат мазни участъци по косата. 

Смята се също така, че е едно от най-добрите натурални средства за по-бързо удължаване не само на косата, но и на миглите. Може да нанасяте по няколко капки от него с помощта на почистена четка от спирала. 

Снимка: istockphoto.com

За какво още е полезно рициновото масло и как да го използваме?

Рициновото масло стимулира заздравяването на тъканите, пише frida.bg. Също така то формира защитна бариера между раната и външната среда и предпазва раните от инфекции. Рициновото масло намалява сухотата и натрупването на мъртви клетки, което може да забави зарастването на раните.

Поставянето на рициново масло върху пъпки и кожни раздразнения намалява възпалението и успокоява кожата. Това се дължи на силните антимикробни свойства на рициновото масло. То намалява размножаването на патогенните бактерии, а от друга страна успокоява и стимулира заздравяването.