Здравейте казвам се Кина Кудева.

От 14 години се грижа за красотата и здравето на косите на дамите, които ми се доверяват. Те са все по многобройни и верни.

Уж на шега, коафьорството се оказа моето призвание. Следващата логична стъпка бе откриване на Ателие "Кина Кудева - Обичайте Косата Си".

Признавам, че музикалното и юридическо образования не можаха да ме отклонят от правя път и ето ме сега пред вас.

Опитваща се да ви научи да обичате истински косата си.

За повечето жени ежедневните грижи за косата изглеждат непосилни и трудни за осъществяване. В техните очи те изискват много време, внимание и старание.

А истината е съвсем друга. Всичко зависи от избора на правилния професионалист, на когото да се доверим.

Днес съществуват множество канали, чрез които да намерим представители от бранша – интернет, познати, приятели, телевизия и др., но един единствен остава достоверен – т.нар. "от уста на уста".

Често чувам дамите да споделят: "Просто влязох в един салон".

Тогава се питам: "Какъв е този салон! Какво е знаела конкретната дама за него, преди да довери косата си и красотата си на един от неговите фризьори?"

Множество въпроси, които ме водят до извода, че съвременната жена иска да бъде красива, но не знае към кого да се обърне.
Това е напълно естествено предвид изобилието от информация, която на моменти е объркваща.

Ежедневно взимаме важни решения. Правим избори били те в личен или професионален план. Да, но пренебрегваме други. Например косата си. Защо?

Дами, косата е короната, която носим всеки ден. Тя е олицетворение на индивидуалната ни красота и женственост.

Моят съвет е преди да поверите косата си на който и да било фризьор – организирайте си среща, вид консултация, за да видите отношението на дадения стилист. Отношението не само към вас, като дама, но и това към косата.

В случай, че се питате как да разпознаете стилиста, който разбира от работата си от този, който само се преструва... знайте, че правилният стилист-коафьор ще има отговорите на всички ваши въпроси. Дори и най-нелепите.

Клиентите заслужават да имат ясна представа за най-актуалните тенденции при прическите, новостите при грижата за коса и поддръжка в домашни условия.

Представете си своя стилист като най-добрия приятел на вашата коса. Той ще се грижи за нея, ще ви съветва правилно при избора на продукти и начин на употреба. И не на последно място, той ще се вълнува от нейното здраве и вашето лично удовлетворение като дама/клиент.

И най-важното! Тези от нас, които сменят редовно своите стилисти-фризьори, е редно да знаят, че си личи. Не само е видно, но и нездравословно за косата. Всеки един от нас, също както писателите, има свой почерк. Всяка, дори малка, промяна в отношението към косата й се отразява травмиращо. От друга страна, всеки един представител от бранша има различен поглед за вас, което въпреки личните ви предпочитания може да ви изиграе лоша шега. Каква ли? Да не изглеждате толкова добре, колкото ви се иска.

Всичко изброено до сега може значително да улесни вземането на правилно решение при избора на подходящия за вас професионалист. А с него шансовете да усъвършенствате външния си вид стават по-големи.
Очаквайте следващата ни тема!

Кина Кудева - Обичайте Косата Си!