Добре хидратираната коса не се заплита, не се къса, а прическата й се запазва по-дълго време. 

Не случайно коафьорът на Никола Пелц издаде тайната на нейната красива коса, запазила се стилизирана въпреки влагата във Флорида. Седмица преди сватбата й с Бруклин Бекъм, Никола е слагала всеки ден хидратираща маска. 

В допълнение към овлажняващите маски пред деня, трихолозите препоръчват и грижа през нощта. Важно за добре хидратираната коса е такъв да е и скалпът. Пролетта и лятото са сезоните, в които е добре да подсилите тези грижи. Има различни маски и хидратиращи кремове, които се нанасят преди лягане, и докато вие си почивате, те действат. 

Ако сушите косата си след къпане, дръжте сешоара на поне пет сантиметра от косата си.

Как да овлажнявате косата си у дома?

Снимка: iStock

Съвет #1: Добрият спрей за защита от топлина не е просто хитър маркетингов трик.

Всъщност той съдържа полимери, които разсейват топлината от главата и по този начин предотвратяват изсушаването на косата ви. 

Съвет #2. През топлите дни използвайте хидратираща маска два пъти седмично.

Само 5-7 минути полагане на продукт и косата ви ще бъде напоена с арганово или друго масло чак до върховете. Така можете да разчитате на здрав блясък и пълен контрол.

Снимка: iStock

Съвет #3. През лятото косата се замърсява по-бързо. Но не бързайте да купувате шампоан за мазен скалп. Шампоанът за мазен скалп е идеален за тези, които имат този проблем през цялата година. Ако проблемите се появяват само в горещините, със специалния шампоан рискувате да изсушите кожата и да причини лющене. Никой не иска това.

ПРОДЪЛЖАВА НА СЛЕДВАЩАТА СТРАНИЦА >>>

Съвет #4. Забравете за богатите, подхранващи текстури.
Когато търсите с какво да измиете косата си, изберете овлажняващ продукт, а не подхранващ и балсам. Не прехранвайте косата си. 

Съвет #5. Балсамът за коса действа бързо, но не бързайте да го изплаквате.
Дори на етикета да пише колко точно минути  д стоите, задръжте повече. Увийте кърпа около косата си и изчакайте около три минути. Парата от горещата вода ще подобри действието на продукта и ще овлажни косите ви малко по-дълбоко. Не забравяйте, че това не е маска. Спазвайте златната среда. Не прекалявайте със седене от 15 минути. Рискувате косата да се сплеска и да изглеждайте като мокра мишка. 

Снимка: iStock

Съвет #6. Не забравяйте слънцезащитата.
За тънката коса е добре да се използват леки спрейове, които не утежняват косата. За по-впечатляващи прически са подходящи кремовете (но само в малки количества, за да се запази косата чиста).