Тайната на добре изправената коса не се свежда до боравенето с четка и сешоар. Е да, и те допринасят за финалния резултат, но съществуват естествени методи спомагащи за постигането на желаната визия.

#Залагайте на правилните продукти
Шампоанът и балсамът са основни. Излишно е да влагате баснословни суми в козметични продукти, които обещават “чудеса”. Истината е, че след измиване, е необходимо само да хидратирате добре косата и да нанесете подхранващ крем, който успокоява косъма и скалпа и защитава косата.
#Използвайте добре абсорбираща хавлиена кърпа, с която да премахнете остатъка от вода в косата. По този начин ще улесните оформянето на прическата и ще изсушите по-бързо косата.

#Покрийте косата си с коприна
В Аржентина, жените, които искат да имат красива и изправена коса, я мият вечер и я сушат със студен въздух. След това я овиват нежно с копринена кърпа до следващата сутрин. Така косата им добива копринен вид и гладка визия.

#Решете постоянно докато я сушите
Стилистите-коафьори препоръчват да използваме пластмасова четка, чийто връхчета мога да бъдат обгърнати с естествен косъм. Благодарение на нея ще придадете блестящ и прав вид на косата.

Снимка: Press office

#Използвайте студената въздушна струя на сешоара. С помощта на четка или пръстите на ръката, раздвижете изсушената косата, използвайки студен въздух. След това Ви препоръчваме да я намажете с кокосово масло за защита и допълнително подхранване.