Боб и лоб са истински хитове за 2017 година. Много известни дами решиха да подстрижат драстично косата си и да заложат на тях. Причините са няколко – поддръжката е лесна, стоят красиво, както на права коса, така и на такава с романтично начупени къдрици, ходят си чудесно с така актуалните омбре и балеаж, стават както за ежедневието, така и за официални събития.

Бобът е класическа прическа с дължина над рамото – вариациите са на черта или етажирана. Лобът пък е по-дългият брат на боба – от английски long bob – по-дълъг боб.

Новата година идва, а с нея и нови тенденции в косите. Кои ще са най-модерните прически за 2018 година – имаме няколко предложения, които ще заменят така актуалните боб и лоб.


Боб с бретон

Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Най-лесният начин да разнообразите каквато и да е прическа, е да си направите бретон. Още по-готино е да си направите бретон, когато това ще е супер модерен тренд през следващата година. Ако вече сте горди притежатели на боб или лоб, това е начинът да придаде ретро шик, който ще е актуален през 2018 година. Смятаме, че на Кери Вашингтон й стои чудесно.

Бретон, преливащ в романтични къдрици

Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Ако вече имате бретон, но ви е омръзнало да го носите на права черта над веждите – ето още една идея как да бъдете в крак с модата в прическите – разделете го на две и оставете да порасне леко. Към него добавече къдрици. Тази прическа става, както за по-къса коса, така и за по-дълга. Харесва ни как стилистите на Кирстен Дънст са пресъздали тренда.

Коса тип „Шер“

Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Всяка нова тенденция в модата и прическите е забравена стара, която се завръща през определен период от време. Ако имате дълга коса и не се решавате да я подстрижете късо, то през 2018 година със сигурност ще сте в крак с трендовете. Дългата, свободно падаща и небрежно начупена коса, тип „Шер“ ще е модерно намигване към визията на певицата.