На каква възраст жените са най-уверени в телата си? Грешите, ако си мислете, че жените се чувстват най-привлекателни между 20 и 30 г. Въпреки че тогава са позагубили перфектната си фигура и кожа, дамите на 65-годишна възраст са най-уверени в телата си.

Резултатите са от изследване на модната компанията M&Co сред 3000 участнички във Великобритания, които трябвало да отговорят как се чувстват в бански костюми в зависимост от възрастта.

Обобщено, жените средно оценявали самочувствие в бански костюм с 5 по десетобалната скала, но изненадващо дамите между 65 и 74 г. оценявали телата си на плажа с 6. 

Снимка: iStock

Очевидно по-възрастните жени се чувстват по-добре в тялото си - дамите нямали притеснения или очаквания за "перфектното бикини тяло" на модел, защото според възрастните дами "има много по-важни неща в живота". Докато при по-младите момичетата между 20 и 30 години изискванията за "идеалното плажно тяло" били високи, но рядко се покривали.

Около 2/3 от американците над 65-годишна възраст се чувстват уверени във външния си вид - за разлика от по-младите възрастови групи, сочи проучване на Gallup от 2014 г. Дами, най-хубавите години предстоят!

Пълните резултати от проучването можете да видите в сайта на M&Co.