Темата за лицето като карта на здравето има своите дълбоки корени както в традиционната, така и в китайската медицина. От това в коя част от лицето излизат пъпките зависи кои органи на тялото не са в добро здраве. 

Не пропускайте тези сигнали, които организмът ви дава.

Снимка: iStock

Да се прикриват пъпките с грим е решение, но само временно. 

Ако ви излизат пъпки на челото, страда храносмилателната система

Акне, което е силно изявено в зоната на челото, говори за проблеми с храносмилателната система. Замислете се дали храните, които консумирате, не са прекалено мазни. Препоръчително е да иете повече вода, чрез която ще изчистите токсините от тялото си. Челото е част от Т-зоната на лицето, която е склонна към омазняване. Опитайте да туширате свръх отделянето на себум, като използвате матиращи кремове с екстракт от чаено дърво. Чаеното масло има силен антибактериален и успокояващ ефект.

Снимка: istockphoto.com

Ако ви излизат пъпки на бузите, страда дихателната система 

Пъпките по бузите се влошават и когато докосвате прекомерно много лицето си с мръсни повърхности - ръце, телефон, възглавница. Почиствайте дисплея на телефона си и сменяйте често калъфката на възглавницата си. 

Снимка: iStock

Ако ви излизат пъпки по брадичка, страда балансът на хормоните 

Пъпки в областта на брадичката говорят за дисбаланс на хормоните. Възможно е да имате проблеми с месечния цикъл, това да е причина за забременяване и т.н. Консумирането на чиста, натурална храна и добър ексфолиант би могло да помогне за решаването на проблема с пъпките по брадичката.

 Ако ви излизат пъпки в долната част на бузите, страдат яйчниците

Пъпките в тези области са сигнал за проблеми с яйчниците. Профилактичен преглед при гинеколог е добро начало за решаване на проблема. Към съветите на лекаря може да добавите почистване на засегнатите участъци с розова вода, за да се радвате на хубава кожа в тази част на лицето