По този начин засилваме положителната женска енергия, която ни помага да преборим всички трудности. Самочувствието, силата на красивото мислене и вярата, са средства за преборване на болестта. 

#Грижете се за веждите
За да противодействате успешно на окапващите от химиотерапията вежди, използвайте молив за вежди, за да ги подчертаете. Може да използвате и мек молив за очи. Тонирайте веждите веднъж на две седмици. Изборът на молив трябва да бъде съобразен с индивидуалността и външния вид на жената. Най-лекият вариант за тониране на веждите си остават сенките с подходящ цвят. Ако използвате молив за вежди (като най-удачен вариант) трябва да попълвате внимателно дупчиците между косъмчетата на веждите, без да прекалявате в нанасянето и не трябва да акцентирате на щриха на веждата.
Съществуват специално разработени продукти, чийто ефект се задържа до 3-4 седмици. Използвайте ярки сенки за очи с перлена основа в синьо или зелено, придружени от черна очна линия – всичко това ще придаде свежест и жизненост на лицето.

#Залагайте на обемни и ефирни бижута
Ако не желаете да поставяте перука, доверете се на ефекта на големите обеци и колиета. Избирайте ги със стил съобразно цвета на тоалета и вашия грим.

#Хидратирайте кожата
Тъй като лечебният процес изсушава силно клетките на дермата, по време и след химиотерапия, задължително използвайте хипоалергични почистващи продукти, подходящи за чувствителна кожа. Едно добро рутинно почистване включва отстраняване на грима от очите, почистване на кожата и тонизиране. Използвайте продукти, богати на хидратиращи съставки. Овлажнявайте кожата си редовно и не забравяйте шията. Хидратирайте кожата си винаги преди нанасянето на основата. Доверете се на качествата на серума – той има силно овлажняващо кожата въздействие, което действа изключително успокояващо и омекотяващо.

#Зелен коректор
Химиотерапията може да предизвика промяна на естествения цвят на кожата, до силно зачервяване и загуба на тонуса. За да противодействате на червенината, доверете се на ефекта на коректора в зелен цвят. Нанасяйте много малко количество върху засегнатите участъци преди основата. 

#Нежността в първо лице единствено число
По време на лечението кожата се изсушава и става свръхчувствителна. Затова избирайте хипоалергенни продукти с изключително нежна формула, предназначени специално за чувствителна кожа. Избягвайте продукти със съдържание на алкохол, тъй като това може да доведе до още по-силно изсушаване на кожата. Добра идея е да използвате лек лосион за почистване, последван от богат овлажняващ крем. Преди миглите да опадат и скоро след като отново израснат, добре е да избягвате влакнестите или водоустойчиви спирали, тъй като те са по-трудни за премахване.

#Хидратираща грижа за устните
Тъй като устните могат да станат много сухи по време на химиотерапията, доверете се на изключително овлажняващите свойства на червилото и гела за устни.