Всяка жена мечтае за чиста, гладка и красива кожа. За жалост, дори да полагаме добри грижи за нея, тя има един враг, срещу който е много трудно да се борим. А именно - времето. Едно от последните "оръжия" е: Bio-expander – 4D-измерен препарат за биореволюметрия. Звучи сложно, но всъщност е техника, която само за 30 минути може да промени женското лице. Повече информация за техниката и за това как се отразява на кожата ни дава д-р Олеся Велинова от студио Persona, която е единственият международен сертифициран тренер за България на италианските филъри Regenyal Idea. 

Какво представлява биореволюметрията?

Новата биотерапия може да "свали" 10 години от лицето. Тя се нарича биореволюметрия и е изключително подходяща при изменение на контура на лицето, при бръчици около устата или очите, при намалена еластичност на кожата и при изменение на цвета на лицето. С новия метод лицето се подмладява, дава се допълнителна хидратация на тъканите, реконструира се кожата и се стимулира производство на природен еластин и колаген. 

Какви продукти се използват?

Използват се три нови монофазни филъри с хиалуронова киселина, които имат уникални характеристики. Те са абсолютно пречистени  – не съдържат протеин, имат висока степен на безопасност, притежават пластичност и хомогенност и също така имат резистентност към биодеградация. Bio-Expander е именно един от тези три препарата.  С другия - Regenyal Idea, се коригират обеми (скули и зоната под скулите, назолабиалната зона, ъгълчетата на устни, зоната на брадичката), умерени и дълбоки бръчки; а Regenyal Idea Lips дава голям обем, придава сочност, плътност, яркост, цвят и има антиейджинг ефект.

Периодът на възстановяване е сведен до минимум, а процедурата практически е безболезнена. При желание или при нисък праг на болка е възможно прилагането на местна анестезия. Няма риск от развитие на усложнения.

Bio-Expander се инжектира като филър със специална радиална техника, посредством микроканюла в периорбиталната, периоралната зона, шията, деколтето, ръцете, скулите. Може да се постави еднократно, като ефектът му ще бъде между 6 и 8 месеца. При по-възрастни жени със суха кожа се прилага 3 пъти в продължение на 3 месеца. Терапията продължава 30 минути и с нея се подсилва и тонусът и еластичността на кожата. След процедурата пациентите не бива да се излагат на прекомерна топлина – слънце, солариум, лазер, нито на интензивен студ.