Микрошейдинг е по-мекият и нежен вариант на микроблейдинга. Един тренд, който ще срещаме все по-често върху лицата през 2020 година, защото стремежът е към все по-естествена визия. 

Микроблейдингът е полу-перманентната техника на оформяне на вежди. Някои го наричат вид татуиране. Резултатът е по-добре очертани и естествено изглеждащи вежди. Отделните линии се нанасят по веждата и малко извън нея, имитирайки вида и формата на космите. При микрошейдинга процесът е почти идентиченн но ефектът е много по-естествен.

Как се прави?

За разлика от микроблейдинга, при микрошейдинга не се правят плътни очертания. По-скоро се нанасят  малки точки, които все едно правят сянка в определени части на веждите. По-наситено е в задната, по-тънка част. Вместо да се създава илюзията за отделни косъмчета, при микрошейдинга се правят микросенки. Те запълват цялата дължина на веждата с лека пигментация. Използва се фина игла със съвсем тънко връхче. 

Резултатът е вежди, които изглеждат по-скоро като покрити с пудра. В началото ефектът е доста силен. 14 дни след това интензивността на цвета намалява с около 30%. В зависимост от вида кожа - по-мазна или по-суха, ефектът е с продължителност от половин до една година. 

Боли ли?

Може да има лека болка, която се усеща повече в краищата на веждите, защото там кожата е особено нежна и деликатна. Според някои болката е по-малка от тази при микроблейдинга, заради по-нежните линии и по-тънкия връх на иглата. 

Добре е след такива процедури ненужните косъмчета да се премахват с пинсета, а не с коламаска. Тя има свойството да отлющва и клетки от кожата, в резултат на което ефектът би избледнял много по-бързо.

Добре е да се нанася крем със слънцезащитен фактор и да се избягва използването на продукт, които екфолират агресивно.