Вечно купувате нови спирали и никоя не ви харесва достатъчно. Питате ли се защо? Спиралата, която най-добрата ви приятелка препоръчва, не винаги е подходяща и за вас. Причината е в различните мигли. Първо трябва да установите какви са вашите миглите, а след това да изберете подходящата четка за тях.

Ето коя е най-подходящата спирала за вашите мигли, според желания ефект на миглите:

Удължаване на миглите

Снимка: iStock

Тип мигли: къси

Четка: цилиндрична, спираловидна

Удължаващият ефект се създава чрез разделяне и оцветяване на миглите от началото до края, затова четката има изключително важна роля. Тя трябва да бъде със средна дебелина и къс косъм. Често такива четки са силиконови ─ подобни на гумени „ролки“ и/или едностранен гребен ─ което изисква известни трикове при използване. Удължаващата спирала обикновено съдържа специални влакна, които се прикрепят към краищата на косъмчетата и по този начин придават дължина на миглите.

Спирала за обем

Снимка: iStock

Тип мигли: редки, меки

Четка: плътна и гъста, подобна на четка

Най-търсеният и следователно най-популярен вид спирала. Уплътняващият ефект се постига чрез две техники. Първо, важна роля играе формулата на спиралата: към нея се добавят специални силикони и минерали, които обгръщат миглите, като по този начин увеличават обема им. Второ, такива спирали изсъхват бързо, което ви позволява да нанесете втори слой върху миглите само за няколко секунди, за да придадете още повече обем. Четката на обемната спирала обикновено е мека, масивна и пухкава. Тя лесно поема достатъчно количество продукт и го разпределя върху миглите. Тази спирала също има своите недостатъци. Този тип четка не разделя достатъчно миглите, така че лесно може да получите „крака на паяк“.

Спирала за извиване

Снимка: iStock

Тип мигли: прави, твърди

Четка: вдлъбната или заоблена

Съставът на извиващата се спирала обикновено се отличава с наличието на специални восъци, които омекотяват твърдите и прави мигли. Обикновено този тип спирала изсъхва бързо, това е необходимо за незабавно фиксиране на резултата. Трябва да нанасяте спиралата с въртеливи движения, като обърнете специално внимание на основата на миглите.

Ако искате да придадете на миглите си дължина и обем, хубаво е да заложите на няколко вида спирали едновременно. В идеалния случай трябва да имате две спирали: така наречената основна – за горните мигли, и тази с малка четка – за долните.