Очите са огледалото на душата. Душата обаче не можем да разкрасим нито с козметика, нито с процедури в салон. Но очите – можем. Изненадващо е как само няколко милиметра по-дълги мигли могат да направят погледа по впечатляващ и цялостната визия на лицето по-красива и запомняща се.

Решихме да изпробваме 3 различни варианта за удължаване на миглите – със снопчета, власинки и изкуствени на цял ред. Основният ни помощник в това beauty начинание е Симона Недева от Студио Грим, която има сериозен опит в професионалния грим. Тя ще ни даде съвети за това каква техника да изберем, кои дължини са подходящи и как да се грижим за миглите, които вече са поставени, за да се радваме по-дълго на красотата им.


Миглите на снопчета се предлагат в различни дължини и размери – от 8 до 12 мм. Формата им е подобна на ветрило. В зависимост от броя снопчета и ъгъла, те правят миглите по-малко или повече обемни.

Снимка: LadyZone.bg

Как се поставят

Миглите на снопчета се поставят по ръба на клепача, между отделните власинки на собствените мигли. Залепват се със специално лепило. От него се ползва съвсем малко количество, в което се потапя само малко от основата на снопчето. За прецизната работа се използва пинсета. Лепилото е бяло, но след като изсъхне става прозрачно. Затова дори да имате микроскопична капчица по клепача, докато тече процесът на поставянето – не се притеснявайте; няма да я виждате в края на процедурата.

Миглите на снопчета могат да удължат и сгъстят миглите, но същевременно да ги запазят с максимално естествена визия. Ако искате силно изразени мигли, изберете тези с максимален размер.

Поставянето започва от вътрешния ъгъл на окото, където се слагат по-къси снопчета. Последно се подреждат дългите мигли, в средата на клепача.

Снимка: LadyZone

Как се поддържат:
Миглите на снопчета трябва да се пазят от прекалено гореща вода. Високата й температура може да повлияе на лепилото. Използването на спирала дори не е необходимо, защото миглите изглеждат естествено по-тъмни, дълги и обемни. Поставянето й максимално уеднаквява миглите.  

Колко време издържат
С мигли на снопчета може да удължите миглите си от 3 дни до 2 седмици в зависимост от грижите и вниманието, които се полагат.

Следва >>> Удължаване с изкуствени мигли