Хелоуин е близо - денят, в който жената може да прекали с грима, да допусне грешки и просто да твърди, че се е маскирала. Ако не ви харесват тежките вещерски гримове или маските, които ви превръщат в нещо, което съвсем не сте, имаме най-доброто предложение за вас. То идва директно от професионалиста - Симона Недева от Студио Грим представя една визия, която е подходяща за празника, но няма да отнема от женствеността ви. Ще сте достатъчно авангардни, за да привлечете всички погледи към себе си, но те да са изпълнени с възхищение, не с прикрито учудване или насмешка. 

Снимка: studio-grim.com

Ето подробности за това как се прави този грим.

Използвани са специални ефекти тип аватар - двукомпоненти метални пигменти със специален разтвор, мазен грим, сребърни мигли, блестящи пигменти и фиксатор втвърдител. Този ефект може да се доближи и с подобни на тези гримове тип Kiomi. При всички случаи трябва да спазите следните стъпки.

1. Добре разнесете сребристата основа, която е най- важната част от грима. Това се прави много внимателно, за да не се получат наслагвания или петна. Колкото по-гъста е сместа, толкова по- наситено тя ще стои върху кожата.

2. Поставяте брокатените пигменти в областта на очите, като за тях е добре да използвате специална основа фиксатор за брокатени сенки. Така те ще стоят стабилно и няма да се посипят по цялото ви лице.

3. С помощта на бял или друг цвят мазен грим очертайте матовите форми около очите и веждите.

4. Устните очертайте с бял молив, върху който нанесете едър бял пигмент с блясък.

5. Когато гримът е завършен, използвайте специален фиксатор за грим.

Бонус съвети:

Нанасяйте основата внимателно, особено ако тя е прекалено течна.
Когато пръскате с фиксатор, задължително затваряйте очи, за да се избегне дискомфорт.