Пролетта ще ни донесе наистина разнообразни и ярки цветове в грима. Изхвърлете всички тъмни нюанси (кафяви, черни и сиви), защото сезонът ще е повече от цветен и носещ настроение.

Очната линия – вашият аксесоар този сезон

Дългата и тънка очна линия определено ще е модерна тази пролет, като основните сенки към нея могат да бъдат в различна цветова гама - розово, зелено, бежово, жълто, светло синьо. За предпочитане е сенките да бъдат перлени, а по-смелите дами могат да заложат и на цветна очна линия, която ще бъде особено актуална.

Акцентирайте върху миглите и веждите

Модел, дефилира по време на ревюто на Zac Posen пролет 2013. Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Миглите са важна част от модния подиум този сезон - те са дълги и извити. Веждите пък е за предпочитане да са плътни и добре подчертани, но в никакъв случай много дебели. Zac Posen усъвършенства този поглед на модния подиум, като акцентира именно върху мигли и вежди.

Модел, дефилира по време на ревюто на Zac Posen пролет 2013. Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Устните - вместо червено, заложете на корал и розово

Колкото до устните, ясно е, че всеки обича те да са в червено - елегантни, изтънчени и винаги привличащи вниманието. За да изглеждате свежо, заложете на ярки пролетни червила като корал и розово. Също доста актуална комбинация ще бъде съчетанието на един цвят на очната линия и устните - изкусително предложение от световната мода в макиажа.

Ружът – светъл и свеж

Ружът можете да подберете в по-свежи нюанси, като бледо розово или праскова, но в никакъв случай не много тъмен и напластен. Това се отнася и за пудрата - ако използвате такава гледайте да е в по-мазен вариант, а не прахообразна, тъй като времето ще става все по- слънчево и светло, и всяка една излишна прашинка ще се вижда ясно.

Погрижете се и за кожата на лицето, което е важна предпоставка за добре изглеждащ грим. Заложете на билкови маски за лице и голяма доза витамини.

Статията е специално подготвена за LadyZone от гримьорката Симона Недева, Студио Грим.