Има една нова дума в света на красотата: "nutricosmetics", която в буквален превод от английски език означава

"храни за красота"

През последните години на пазара се появиха нови храни и напитки наречени нутрикозметични. За разлика от обичайните козметични средства, тези продукти се приемат през устата. В състава им участват съставки, които проявяват свойства, подобни и дори по-ефективни от свойствата на козметичните продукти.

Изразът "красота отвътре" днес не е просто изразителна метафора. Действието на различните козметични средства като кремове, дезодоранти, лосиони и други, може да бъде усилено с помощта на нутрикозметиката. Тя осигурява подходяща грижа за външния вид, съхраняване на младостта, здравето и жизнения тонус.

Интересът към възможностите за постигане на красота чрез натуралните хранителни вещества, датира още от древността. Египтянките са използвали свойствата на храните за поддържане на външния си вид и за подмладяване.

В Европа и Азия изборът на нутрикозметични продукти вече е безкраен. И в България вече е достъпен революционен нутрикозметичен продукт - бонбони ДЕО.

Благодарение на основната си съставка - гераниол, който е ключов компонент на розовото масло, след прием на бонбони ДЕО, кожата излъчва приятен аромат на роза.