Ако сте от дамите, които никога не са се справяли с плитките, то обезателно трябва да пробвате тази. Тя няма нищо общо с традиционното плетене на три кичура. Ако имате достатъчно дълга коса, то изобщо не се чудете, а се захващайте с четене и гледане на видеото...

1. Най-лесно ще е да си направите странична плитка. Отделете около 2/3 от косата и я срешете странично. Другата 1/3 я увийте около врата си (както във видеото) или захването с шнола, за да не пречи.

2. Добре е по-малкият кичур коса да бъде разделен на 6 части - горе долу еднакви по обем и големина.

3. Започнете плетенето като оформите косата в опашка. Вземете две от предварително отделените 6 части с фиба или шнола. Кръстосайте ги зад опашката, след което ги поставете над нея. Кръстосайте ги и отгоре, след което ги поставете отдолу. И така, докато стигнете до краищата.

4. Направете същото и със следващите две от 6-те части, както и с последните две. Кръстосвайте и поставяйте от противоположната страна. Накрая винаги подсигурявайте с малки ластичета. Ефектът се получава благодарение на засичането на кръстоските на малките кичури.

Ефектът е все едно сте си правили прическа при професионалист - свежа фризура за плажа, коктейл или дискотека.

Вижте подробно как се прави и във видеото: