За всички дами (а и не само), които се вълнуват от темата "красиви нокти" и имат желанието да натрупат познания по въпроса, имаме добра новина. Излезе от печат учебно помагало "Маникюр. Педикюр. Ноктопластика - за начинаещи и напреднали" от Цвети Иванова, с която сме ви срещали и преди в Ladyzone.bg.

Цвети е маникюрист и преподавател по маникюр дългогодишен опит, собственик на салон и Академия за маникюристи International Nail School Finko by Cveti Ivanova. Притежател е на няколко златни и сребърни медала от нейл шампионати в страната и чужбина.

"Решението за това учебно помагало взех отдавна, но отлагах по различни причини неговото издаване. Не исках, когато започнете да го четете, да ви отегчава - стремях се да го напиша увлекателно, да преплета книга и учебник в едно", споделя маникюристката.

И все пак това не е самоучител, подчертава още Цвети Иванова. Целта на помагалото е да даде яснота на тези, които все още не са се осмелили да станат маникюристи, а на тези които вече са - да им помага! 

А тук припомняме някои съвети от авторката на книгата:

  • На първо място е дезинфекцията и стерилизацията
  • Информирайте се с какви продукти работи вашият маникюрист
  • Обърнете внимание дали маникюристът е квалифициран за работа с ел. пила
  • Не чакайте прекалено дълго, преди да подновите маникюра си

Повече вижте тук: