Не е необходимо да изстрадате неуспешна фризура, за да разберете, че този човек не е професионалистът, когото сте търсели. Има и по-безболезнени начини да намерите фризьор, на когото да се доверите и да си тръгнете доволни от салона:

Попитайте за препоръки

Попитайте близките си приятелки при кого ходят или ако наистина харесвате косата на някоя дама, дори и да не я познавате - няма нищо лошо в това да попитате и нея. Няма по-сигурна реклама от тази, която се предава от уста на уста. Защото обикновено е вярна.

Избягвайте промоциите

Подстрижка на промоция или евтиния фризьорски салон не са добра идея. Защото точно това и ще получите - евтина прическа. Това не важи за всеки фризьорски салон с ниски цени, разбира се, но все пак - рискът да останете недоволни е твърде голям.

Разгледайте

Проверете различни салони, цените и услугите, които предлагат. Отидете лично и гледайте на всеки от фризьорите като на потенциален ваш. Ако искате да сте сигурни в успеха на начинанието си - огледайте внимателно косата на фризьора, когото сте си харесали - ако е добре поддържана, с хубава подстрижка и с чудесен цвят - значи много вероятно човекът си разбира от работата.

Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Поискайте консултация

Следващата стъпка е да поискате консултация. Попитайте какви продукти използва, какви техники, какво според нея е актуално за сезона, какво би ви отивало...

Не се чувствайте задължени

Важно е да не се чувствате задължени на фризьора си. Ако не сте доволни от работата му, няма причина да се върнете при него. Нито да останете с прическата, която не ви харесва. Кажете деликатно какво не ви харесва и го помолете да го оправи. Ако му нямате доверие, идете при друг, който да се справи с щетите от предния.