Дали ще бъде твърд или течен, редно е сапунът да бъде съобразен с нуждите на кожата. Всеизвестно е, че чувствителната кожа се нужда е определени грижи, за да се избегнат нежелателните зачервявания и раздразнения на епидермиса.

Преди всичко е важно да споделим, че е препоръчително да използваме два различни сапуна – един за тялото и друг за лицето.

Бидейки по-чувствителна, кожата на лицето се нужда от специални грижи и продукти, които да я предпазват от външните и ежедневни агресии. За това дерматолозите препоръчват физиологичния сапун. Той деликатно почиства, доставя необходимите липиди на чувствителната кожа, като запазва естествения и защитен филм на епидермиса.

Що се отнася до тялото, добре е да се използва продукт, който не съдържа сапун. Той нежно почиства кожата, хидратирайки я и подхранвайки я в дълбочина. За разлика от останалите сапуни, този съдържа много повече активни съставки и предпазва от алергични реакции и друг вид раздразнения на кожата.

Добре, но кой сапун да изберем по конкретно?
На пазара се предлага изобилие от продукти, които са за чувствителна кожа. Същевременно някои се отличават от останалите със своите специфични свойсва, характеристики и предимства. Един от тях е "Алеппо" сапунът, известен също като този, който е използвала кралица Клеопатра.

Алеппо сапунът е изключително полезен за кожата, действа подхранващо, омекотяващо и освежаващо. Изглажда бръчките, помага за растежа на косата и е добро противодействие срещу пърхота. Хубавото е, че не съдържа животински мазнини, оцветители, киселини, ароматизатори, антиоксиданти, химически или синтетични производни.