Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosОформете и подчертайте веждите. Тъй като те могат визуално да спомогнат за отваряне на окото, не ги пренебрегвайте, когато се гримирате. Изчеткайте ги леко нагоре и встрани със специална четка за вежди, подчертайте ги с молив и фиксирайте с пяна за коса, ако сa по-буйни.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosСпиралата, която използвате също е от съществено значение за това как ще изглежда окото ви. Основната й роля е да го уголемява оптически, но този ефект може да се постигне само ако нанасяте правилно -  поставянето на спирала за мигли започнете от външния ъгъл на окото в посока към вътрешния ъгъл. Стремете се да извивате миглите освен нагоре и в страни.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosНачинът, по който ще нанесете молива за очи или очната линия, може да ви състари или да ви подмлади, а също и да уголеми или смали очите. Поставянето на молив във формата на латинската буква V е най-добрият вариант, за да изглеждат очите ви изразителни (макиажът се нанася от средата на клепачите в посока към външния ъгъл на окото). Ако прекалите с него или очната линия, рискувате очите ви да изглеждат малки.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosОще една идея за уголемяване на окото, е при нанасянето на очна линия тя да бъде издължена малко след края на външния ъгъл на окото и завъртяна в края леко нагоре. Това създава илюзия, че очната линия е естествено продължение на миглите ви, а миглите от своя страна на окото.


Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosС помощта на сенки можете да постигнете допълнителен ефект, който да вкара повече светлина и обем в окото. Във вътрешния ъгъл с апликатор или четка поставете бели сенки (може да са перлени или матови).

 

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosЕдна от причините очите ни да изглеждат свити, малки и безизразни са тъмните кръгове под тях. Първо се погрижете за своя добър сън и направете няколко маски и компреси, след което се заемете със замаскирането – коректор или друг продукт с подобна консистенция и приложение.