Всяка жена е уникална и красива сама по себе си. В същото време няма жена, която да не намира поне малък недостатък във външния си вид. Що се отнася до лицето, недостатъците могат да бъдат коригирани лесно с грим и да се превърнат в предимство. Как да стане това зависи от формата на очите и лицето, цвета на кожата и още много други фактори. Ето и моите наставления в тази посока:

Грим за близко разположени очиБлизко разположени са тези очи, които са на разстояние едно от друго, по-малко от дължината на едното око. Нанесете малко коректор върху вътрешните ъгли на двете очи. С помощта на очна линия очертайте ивица над миглите. Сложете много лек слой от сенки във вътрешния ъгъл на очите до средата на клепача. Така ще акцентирате върху очите, а малкото разстояние между тях ще остане незабелязано. Използвайте повече спирала на миглите във външния ъгъл.

Грим за далечно разположени очиМожете визуално да намалите разстоянието между очите, ако положите по-тъмен оттенък на сенки за очи от външния ъгъл на окото до средата на клепача. Нанесете леки сенки за очи от средата на клепача до вътрешното ъгълче на окото си. Смесете в средата на клепача.

Грим за очи с ниски клепачиАко искате очите ви да изглеждат още по-красиви, придайте им сянка, като сложите грим нагоре и навън. Нанесете очна линия близо до линията на миглите и я изтеглете навън. За визуално повдигне нанесете плътна спирала за обем.

Грим за хлътнали очиАко сте с дълбоки очи, изберете леки и седефени нюанси на сенките. Те ще ви помогнат да направите очите си визуално да изглеждат по-големи. Нанесете светли сенки за очи във вътрешния ъгъл на окото и изтеглете леко към външния. Играйте си само с нюансите, не с контраст на цветовете.

Грим за азиатски тип очи (бедомовидни)Нанесете светли сенки за очи върху клепачите. Използвайте молив, за да направите дебела опушен линия по протежение на горния клепач. Тя трябва да е достатъчно дебела, за да се вижда добре, когато очите ви са отворени. Покрийте миглите с два или три слоя плътна спирала.

Грим за тези, които носят очила с диоптърАко рамката на вашите очила е ярка, не слагайте цветни, наситени сенки за очи. По-добре обърнете внимание на миглите и поставете цветния акцент върху тях. За да придадете по-голям обем на миглите, използвайте плътна спирала. Онези, които предпочитат очила с олекотени рамки, могат по-смело да си позволят наситени и тъмни сенки за очи.

Статията е подготвена за LadyZone.bg от гримьорката Симона Недева от "Студио - грим".