Да, лятото е вече факт и това много ни радва. Само че то е и времето, в което е трудно да поддържаме косата си в изряден вид. Добрата новина? Няма нужда да се мъчим да я подреждаме - този летен сезон е освободен от всякакви предразсъдъци и колкото сме по-небрежни, толкова по-добре.

Снимка: LadyZone.bgРешихме да си направим няколко актуални и сравнително лесни за изпълнение летни прически, които да споделим с вас. Но не, този път не просто ще ви покажем какви са, а и как се правят.

Ние бяхме много доволни от резултата, но всъщност... вижте сами:

За начало избрахме модел с дълга коса с хубав цвят и блясък (в случая Бистра) - защото така ще имаме повече възможност за различни варианти. Ако вашата коса не е чак до толкова пораснала, пак не се тревожете - стига да не сте подстригани като момче, можете да направите и на себе си мини адаптирани версии на тези.

"Кок"

Това е нещо, което всяка от нас си е правила вкъщи - докато чисти, пере и подрежда, докато тича в парка и т.н. Ако се замислите, тази "прическа" също може да изглежда много добре дори и с вечерна рокля, а всъщност не изисква нищо - нито фризьори, нито кой знае какви умения. Ние я направихме в два варианта - един, който Бистра сама си спретна и втори, в който има един малък трик. Ето как станаха те:

 

Снимка: LadyZone.bgСнимка: LadyZone.bg

Какъв ли може да е този трик? Ами, вместо просто да хванете ластика и да го усучете заедно с косата си, защо не пробвате първо да си вържете косата на най-обикновена конска опашка? След това вземете кичури и един по един ги увивайте около ластика. Накрая можете да фиксирате с обикновени фибички или фуркети. Резултатът е по-прецизен и изглежда почти професионално-небрежно. Вижте сами:

Снимка: LadyZone.bg

Снимка: LadyZone.bg

Странична плитка

Снимка: LadyZone.bg

Както виждате става много лесно - хванете половината от косата си и започнете да сплитате малко по-висока (горе-долу на линията на веждите) и от рибена кост плавно преминете в плитка. Звучи овъртяно, но всъщност не е. Опитайте и ще видите колко е лесно. По детски игриво, много красиво и ще ви пази от жегите.

Снимка: LadyZone.bg

Ала Лара Крофт по бански

Това е вече мегалесната "прическа". Дори и да не сте фенки на екшън героините, със сигурност сте се убедили, че Анджелина Джоли е и незнайно защо - винаги ще си остане любимка на много от мъжете. Предизвикайте дивото и свободолюбивото в себе си ( а може и просто детето във вас) и направете това:

Снимка: LadyZone.bg

Какво ви трябва ли? Ами, нищо особено - няколко ластика и малко по-дълга коса.

Странична рибена кост

Снимка: LadyZone.bg

Тази прическа изисква някои умения, но с малко упражнения, не е никак трудна. Важното е да започвате с малка плитка, към която да добавяте от останалата коса - към всеки от трите основни кичура по още малко, още малко и.... воала! Не се притеснявайте, ако не е много пристегнато, ако някое кичурче падне - нали помните, колкото е по-небрежно, толкова по-добре. Модата повелява. В случая - и ни улеснява.

Снимка: LadyZone.bg

Плитка отстрани

Снимка: LadyZone.bg

Това е много приятен и симпатичен вариант да добавите малко кокетност към вида си. Хем не се набива на очи, хем се забелязва като детайл, който веднъж видян, наистина грабва.

Снимка: LadyZone.bg

Можете да приберете с ластик под косата края на плитката или да го оставите да се вижда - зависи кое прецените, че повече ви отива.

Всички тези прически са просто супер за лятото, независимо дали ще се спускате към плажа, или ще излизате вечер, запътили се към някой бар.

Ако още ви е рано за почивка и море - защо не се впуснете в работното си ежедневие с произволно избрана от гореописаните? Лято е все пак!