Тези блещукащи малки частици са задължителни, когато имаме основателен повод – фирмено парти, излизане на клуб, сбирка с приятелки. В ежедневието трябва да забравим за броката като част от нашия грим. Да ама, не! Всичко е в правилните количества, позиционирането и магията на блясъка.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosГолемината е от съществено значение що се отнася до частиците. Ако използваме брокат в ежедневието частиците трябва да са по-малки, нежни и почти незабележими – само толкова колкото да придадат здрав и блестящ вид на кожата. Така няма опасност да сбъркате  по време на нанасянето, а и всичко е лесно поправимо.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosЗа да избегнете прекаленото нанасяне на брокат, небележете едно място на лицето, върху което да акцентирате. Това може да са очите, устните или скулите. За очите може да използвате кафяв молив или очна линия и върху нея да нанесете тънка линия нежен розов брокат, която ще остане почти незабележима, но ще допринесе за блясъка ви през целия ден.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosНе всяка от нас може да се похвали с устни като на Анджелина Джоли, нали? Блещукащите частици винаги придават допълнителен обем и консистенция. Как да го направите – нанесете на устните течно червило или гланц. В центъра им поставете малки частици сребрист брокат. Разтъркайте и сте готови.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosБлясъкът на броката може да освежи вида на цялото лице. Изберете нежен цвят в шампанско, който да нанесете над скулите за естествен и слънчев вид на кожата. От същия цвят блясък може да добавите с пръсти под веждите, за да отворите окото. Същият ефект ще постигнете с нанасянето на малко във вътрешния ъгъл на окото.