Очната линия много рядко излиза от мода, а този сезон е особено актуална. Ретро гримът продължава да е избор на редица холивудски звезди, но за разлика от тях, малко от нас могат да си позволят гримьор, който да постави перфектно очната линия. Затова пък с малко повече усилие и с тези малки тайни, задачката става значително по-лесна:

1. Стабилна ръка

Първото и най-важно условие, за да поставите очната линия красиво, е да го правите със стабилна ръка. Ако вашата не е такава - облегнете лакътя си на масата. По този начин е много по-лесно и намалява шансовете да триете грима, за да опитате отново.

2. Течна очна линия

Ако не умеете да рисувате права линия, няма да имате по-голям успех и с извивката накрая. Затова ако очните линии-молив са ви сложни за поставяне, може да пробвате с гелообразни или течни. Те са по-меки от моливите и не дерат толкова клепачите. 

3. Направете си "чертеж" 

Преди да нарисувате извивката накрая, отбележете точката във външната страна на окото, където искате да свършва. Уверете се, че е съвсем леко над ъгълчето на окото. В противен случай ще постигнете по-скоро комичен ефект.  Направете същото и с другото око - така по-лесно ще постигнете равномерни резултати.