Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosНатурални очи
Деликатната и тънка очна линия, нанесена само на горния клепач, създава усещане за натурални и естествени очи. Гримът е максимално изчистен и в същото време изглежда, че сме се постарали за външния си вид без да се престараваме. Подходящ е за ежедневието във всякакви ситуации – в офиса и на среща с приятелки след работа.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosВъв формата на буквата В
Очната линия отново е с мека и тънка линия. Нанася се на горния клепач, а на долния до половината. Подходящ е за дами, на които окото им изглежда по-малко, тъй като създава илюзия, че то е по-голямо. Ако не прекалявате с количеството и дебелината на очната линия, спокойно можете да използвате техниката всеки ден.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosОколо цялото око
Всички знаем колко е трудно да нанесем очна линия, без да сбъркаме. Ако сте решили да пробвате тази техника, имайте едно наум, че трябва да отделите повече време за нея, особено ако досега не сте пробвали. Не е подходяща за жени с малки очи, тъй като затвореният кръг ще ги направи да изглеждат още по-малки. Не е удачен вариант и за ежедневието, а по-скоро за вечерни събития и излизания.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosРомантичен поглед
Романтичката във вас лесно може да бъде изкарана на показ. Очната линия със сигурност ще ви помогне – нанася се само на горния клепач, линията е удължена и леко удебелена. Когато окото се затвори, ефектът, който остава е загадъчен, нежен и омагьосващ женски поглед, с който сте в състояние да омайвате всички мъже.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosКотешко око
Ето и една тенденция от последните няколко сезона, която се оказа доста трайна – опушеният поглед или т.нар. котешко око. Очната линия се нанася плътно на горния и долния клепач, като ефектът се засилва допълнително с подходящи тъмни сенки. На него могат да се спрат дамите, които желаят да изглежда провокативно, като котарани, а случаят – той трябва да е специален и задължително да се случва вечер.

Снимка: Thinkstock/Guliver PhotosКлеопатра
Красотата на древната египетска кралица и нейните тайни за разкрасяване се предават, използват и прилагат, и до днес. Класическата визия на Клеопатра може да бъде постигната с много очна линия, но за да бъде актуална тя днес ще трябва да редуцирате някои от издължаванията от външния ъгъл на окото към веждата. Нанасянето на продукта започва от вътрешната част на окото, на горния и долния клепач. Двете линии не се съединяват, както отвътре, така и отвън.