За тези от нас, които се притесняват, че лицето им е твърде кръгло, или други, които мислят, че бузите или скулите им са твърде изразени... представяме прическите, които издължават и правят лицето да изглежда по-слабо.

Избрахме пет, които са и в крак с модата.

#Дългото френско каре. Привърженици на тази прическа са знаменитости като Карли Клос, Алекса Чънг, Камерън Диас и Емили Блънт. За тази прическа е важен обемът, който може да постигнете с леки къдрици или умерено топиране на косата.

#Бретонът встрани. Единствено внимавайте, когато ви подстригват да не го направят на черта, а да го филират, така че когато се коафирате, той да пада естествено встрани.

#Небрежните /едри/ къдрици издължават лицето особено ако косата ви е дълга. На средна дължина също се получава добър ефект, но косата, в този случай, е добре да бъде подстригана на каре.

#Небрежната конска опашка...

#Небрежната конска опашка. Висока и обемна, към нея може да добавите аксесоар за коса, който ще придаде допълнителен обем на косата.

#Високият кок, който напоследък е хит сред сезонните прически. Той не само изтънява, но и издължава лицето.

#Нон-шалантно коафираната коса. Тя е естествена и сексапилна. Тази прическа придава на косата вид, сякаш току що сте станала от леглото. Не само ще издължи лицето, но и ще привлече мъжките погледи.