Ежедневието на съвременната жена е постоянно състезание с моделите, които гледа на екран и в рекламите, и отражението, което вижда в огледалото. И ако между двете има голяма разлика, то нека я скъсим поне за празниците. Липсата на време кара много хора да предпочитат терапиите и процедурите, които имат бърз ефект. До Коледа и Нова година има достатъчно време, за да влезете във форма. Ето кои са трите топ моделиращи терапии за тяло с ултра бърз ефект, с които малката блестяща парти рокля няма да е мираж.

Една от най-ефективните технологии за стягане, изглаждане и подмладяване на кожата е мултиполярната радиочестота (Vella Shape). Процедурата комбинира едновременно радиочестота, инфрачервена светлина и вакуумен масаж. А крайният резултат е намаляване на мастните натрупвания, обиколката и целулита. Ефектът е видим между първа и втора процедури, а редуцирането на целулита е след четвъртата процедура. Средното намаляване на обиколката след курс от процедури с Vela Shape варира от 1,5 до 7,5 см. За разлика от останалите процедури дава много бързи резултати, защото е по-силова и по-агресивна от тях. Може да се съчетава с ръчен антицелулитен масаж, с детокс Colon терапия. Естествено за да има ефект – със спорт и правилен режим на хранене.

Но мастните натрупвания може да са от различен вид и на различни места. При локалните такива най-резултатна е технологията Icoon, защото съчетава механичното действие, подобно на ръчния масаж, с фракционирано стимулиране. Действието му много наподобява ръчния масаж, но с далеч повече „екстри”, които човешката ръка няма как да направи. За постигане на желания ефект е препоръчително да се направят 15 процедури през ден. Може да се ползва и при терапия на долните крайници, изгаряния, мускулни болки и схващания, загуба на мускулен тонус в коремната област, белези от хирургични намеси.

Когато целта е редуциране на целулита е добре да се направи комбинация от няколко технологии. Защото портокаловата кожа е упорита. Един от вариантите за комплексен подход е Triactive+. Действието на апарата е да превръща мазнините в течност и да спомага изхвърлянето им след това. С единия накрайник се работи единствено в долната част на тялото – корем и крака. Диодният лазер пък се прилага както за големи, така и за малки зони (лице). Препоръчва се курс от  8–10 процедури, веднъж-два пъти седмично. След това само поддържащи. 

Безспорно предлаганите процедури са изключително много. И е лесно човек да се обърка или подведе какво е най-доброто за него. Индивидуалният подходя и консултирането със специалист в тази област са силно препоръчителни. Хубаво е да се направи обстоен преглед и задълбочен анализ на проблемните зони по тялото и според резултатите да бъде изготвен индивидуален план от процедури и комбинация от различни технологии за справяне с проблема.

„При всички бодишейпинг процедури за постигане на оптимален ефект е необходимо да бъдат комбинирани с балансирано хранене и добра двигателна активност. Ние винаги препоръчваме на нашите клиенти да подобрят хранителните си навици, да увеличат ежедневния прием на вода и да се движат повече“, обяснява терапевтът Боряна Тимнева от Jewel Skin.