#Три пласта са напълно достатъчни
Само три движения на ръката са напълно достатъчни, за да се лакирате. Не прекалявайте с пластовете, тъй като това няма да се отрази благоприятно върху състоянието на лака ви. Оцветете първо едната страна на нокътя, после – другата, а накрая преминете по средата. Движете четчицата на лака винаги от основата на нокътя към неговия връх. Това е напълно достатъчно, за да покрие лакът нокътната плочка отвсякъде.

#Винаги използвайте основа
Основата придавана на цвета на лака не само плътност, но и допринася за неговата по-голяма издържливост с няколко дни в повече. Основата също така предпазва лакът от надраскване и петна по ноктите.

#Старата си четка за устни може да почиствате с нейна помощ краищата на ноктите си
Всички сме излизали извън граничните линии, докато сме се лакирали. Оказва се, че да бъдем точни в техниката при нанасяне на лак, не винаги е толкова лесно. Достатъчно е да потопите четката в лакочистител, след което да я прокарате около нокътното легло, почиствайки нацапаните с лак краища.

#Намерете правилния безцветен лак
Белият лак е супер модерен в момента. За да сте сигурни, че формулата е гъста и кремообразна, е достатъчно да обърнете шишенцето с отвора надолу и да се уверите, че лакът не изтича лесно оттам. За да се уверите, че е непрозрачен, вземете четка и оберете с нея малка част от вътрешната страна на горната част на шишенцето – ако лакът е чист, значи, че не е достатъчно пигментиран; ако пък е плътен и силен на цвята, значи е цветът, който търсите.

#Избягвайте съхнещ лак за нокти
Този тип лакове дехидратират ноктите. Затова не са най-удачният избор за вас, независимо дали сте със суха или друг тип кожа.

#Нанасяйте върху лакирания нокът само един пласт подхранващо олио
Маслото, нанесено върху лака придава блясък на цвета, като същевременно хидратира и ноктите. Маслото има и друго позитивно качество – благодарение на хлъзгавата си микстура предпазва лака от надраскване и олющване.

#Поставяйте ръцете под студена течаща вода след лакирането
Поставянето на ръцете под струя студена вода или потапянето на пръстите в ледена вода за малко, помага на лака да изсъхне по-бързо.

#Придайте неонов блясък на ноктите си
За да получите своя неонов отблясък, нанесете бял или непрозрачен лак, преди да полирате повърхността. Неоновият отблясък придава на лакът плътност и дебелина.

#Нанасяйте тънък, а не дебел, слой лак
Всеки път, когато лакирате ноктите си, нанасяйте не повече от два пласта, но никога три. Добре е да знаете, че колкото повече пластове слагате върху ноктите си, толкова по-трудно ще изсъхне той.

#Съхранявайте лака на хладно, сухо и тъмно място
Най-удачното място за съхранение на лака е хладилникът. Ниската температура запазва формулата и консистенцията на лака, и така удължава неговата годност. Не забравяйте, че поставен на пряка слънчева светлина или на топло място, лакът веднага изменя своята плътност и цвят.

#Нанасяйте тънък пласт топ за лак
Достатъчни са само няколко капки, за да покриете и полирате лака си. Не прекалявайте. Колкото по-тънък е пластът, толкова по-устойчив ще бъде той.