Червеното вино е най-лошият алкохол за кожата на лицето сред целия спектър от алкохолни напитки, твърди специалистката д-р Изабел Шакар.

Червеното вино разширява кръвоносните съдове и е особено непрепоръчително за дамите, ако страдат от розацея - хронично възпаление на кожата на лицето, съпроводено със зачервяване на кожата, появява на разширени кожни съдове и червеникави пъпки.

Заради консумацията на червено вино лицето допълнително се зачервява и подпухва, коментира експертката пред Popsugar.

Въпреки че умерената консумация на червено вино може да има редица здравословни ползи за организма, благодарение на естествено съдържащите се антиоксиданти, захарта в питието натоварва сериозно черния дроб и бъбрерците, за да го преработят.

Това важи и за всички коктейли, съдържащи прекалено много захар заради добавените сокове и сиропи, които правят спирта поносим за преглъщане. За хубава кожа дамите категорично трябва да избягват консумацията на алкохол, а решат ли да пият - трябва да залагат на най-чистите спиртни напитки.

Ако сте прекалили с чашките, д-р Шаркар препоръчва след тежка вечер да изпиете 10 чаши вода и витамин С, за да хидратирате добре организма. Също така се уверете, че сте почистили и хидратирали добре кожата си след партито, независимо колко ви се иска да се озовете в леглото.