Най-лошото при акнето, дори и ако го излекувате, са белезите. Има ли начин да се справите?

Да. Но трябва да се заредите с търпение и да знаете, че с времето ще има подобрение.

1. Краставици

Краставиците са страхотни за поддържане на гладка кожа и да се отървете от белезите. Може и да не сте забелязали, но в много козметични продукти краставиците са ключова съставка, защото наистина помага. 

2. Масло от чаено дърво

Маслото от чаеното дърво е фантастично в борбата с белезите от акне. То идва от Австралия и се използва не само за лечение на белези, но и предотвратява появата на пъпки.

3. Алое вера

Алое вера се използва отдавна в лечението на акне и белези. Растението е известно с почти магическата си способност да лекува - дори рани. Използвайте алое вера лосион или сока редовно и ще се убедите в резултатите. 

4. Тилчец

Действа страхотно срещу белези от акне. Използвайте паста от листата на тилчец като маска за лице. Оставете да подейства около час или малко повече. Друг вариант е да сварите семена от тилчец във вода и да използвате течността, след като се охлади.

5. Зехтин


Действа чудодейно - изглажда, премахва червенината и кара лицето ви да изглежда толкова по-добре. Оставете го да действа колкото искате. Важно е да го отмиете с помощта на кърпа и топла вода.

6. Ябълков оцет

Той е е не само за диетите, но и за лечение на белези от акне. Нанесете върху лицето, след като сте го почистили и оставете за около 30 минути. Отмийте с хладка или студена вода и подсушете. Ще се уверите в страхотните резултати, ако повтаряте процедурата ежедневно.

7. Белтъци

Това е бабина рецепта срещу всякакви белези - и е много простичка. Трябва само да намажете с белтък белега. Можете да разделите от жълтъка по обичайния начин, а след това използвайте ръцете си за нанясане на тънък слой. Оставете за около 30-45 минути и отмийте с вода. Повтаряйте ежедневно.

8. Мед

На почистено лице нанесете слой мед и оставете колкото време прецените. Внимавайте да не потече по дрехите ви, защото обикновено точно това става.