Както вече стана ясно, професионалните гримьори в киното и театъра знаят мнооого неща, за които ние дори не предполагаме. Гримьорната на театър „София“ отвори врати специално за рождения ден на LadyZone, за да ни разкрие 8 тайни за красота – точно колкото години навършваме и ние. Нина Цончева, с която вече ви запознахме, дава съвети на дамите как да се гримират в ежедневието и за повод, както и кои са най-важните продукти, които всяка от нас трябва да има в несесера си.

Снимка: Личен архив

„Повечето жени имат усет за това да изглеждат добре. Смятам, че българката е красива и суетна жена, която бързо се научава от какво точно има нужда нейното лице и кои са триковете, които може да използва.“

 

За връзката между грима и добре поддържаната кожа

Всяка жена трябва да знае, че за да изглежда гримът добре, тя трябва да поддържа кожата си, почистването да е качествено, да ходи на козметик, да си прави маски, да използва хубава бяла козметика. Много жени смятат, че гримът е решението, ако кожата е занемарена и той ще спаси положението. Истината е, че никой макиаж не стои добре в ежедневието на недобре поддържана кожа.

Снимка: istockphoto.com


Как да моделираме лицето си

Лесен трик за моделиране на лицето, ако не си харесваме формата, са така актуалните палитри за моделиране. Ако е кръгло лицето, може да се използва за леко издължаване и правене на по-скулесто лице или палитра за моделиране или руж, който да не е много силен за ежедневието. Нанася се в тъмната част на скулите, за да се подсили сянката. Ако е много слабо и издължено лицето и трябва то да изглежда по-къгло и омекотено, тогава ружът трябва да е по-светъл, по-прасковен и нежен и да се постави от бузи към скули, а формата на нанасянето на продукта да е по-закръглена. Това ще промени овала на лицето.

Не прекалявайте с хайлатъра

Не препоръчвам да се прекалява с палитри и хайлатъри, защото идеята им е да подсилят обемите на лицето и ако една жена не знае как, тя може да постигне обратния ефект. Често съм виждала млади момичета да слагат хайлатър отвътре на очите и по този начин максимално ги сближават. Той трябва да се използва в най-големите височини на лицето, върху най-изпъкналите части – на скулите в най-големите височини, на носа – само в най-високата част.

Продуктите в несесера на всяка жена

Най-важните продукти, които трябва да има една жена в несесера си – спиралата за мигли, защото едни подчертани мигли винаги правят окото по-отворено и очарователно и изразително. Другият важен продукт – черен молив, който е универсален, който много леко да подчертае контура или да го използва като сенки – леко размазан или само да го изчертае като очна линия. Винаги препоръчвам той да е по-мек, за да може да се използва, когато е добре подострен като очна линия или да се разнесе с пръст, за да даде мигновен ефект на сенки. Добавям в несесераи един гланц или едно червило в по-лек нюанс за ежедневието.

Снимка: istockphoto.com

За справяне с мазната кожа

За дамите, които имат по-мазна кожа, е добре да използват база за грим, която е силиконова и много добре матира лицето, прозрачна е и е подходяща да се използва под фондьотена. Ако не използвате фондьотен, може само с базата да матирате лицето и наистина издържа цял ден.

Как да подчертаете веждите, без да прекалявате

Не съм фен на подчертаните вежди, защото това придава малко по-сценичен вид на едно лице. А всъщност момичетата много залитат в тази крайност, правейки тежки и геометрични очерания. Това придава една строгост на лицето, което в ежедневието изглежда много неестествено. Моят съвет за дамите, които искат да имат по-подчертани вежди, е да си купят малка палитра за вежди в два цвята, които когато се смесят с четка, изглеждат много по-естествено.

Универсалният трик за вечерен грим

За вечерни излизания и поводи най-универсалният грим е опушеният, защото отива на почти всяко око, веднага уголемява клепача и придава много голяма женственост на лицето. Разбира се, и с него трябва да се внимава – да не се издължи прекалено много и да не стане сценично, да не се вкарват прекалено много цветове или ярки нюанси.

Снимка: istockphoto.com

Акцентът на вечерта

В зависимост от събитието и от цвета на кожата, акцентът може да пада изцяло върху устните – яркочервено червило, а очите да са подчертани фино с очна линия. Внимавайте обаче, защото този грим отива на дами с по-светла кожа.