Българката Сияна Йорданова е единствената баба в конкурса Transcontinental Europe beauty contest. Тя печели титлата Ms. Transcontinental Elite Europe 2023 в категория „Неомъжени 45+“

„Аз съм жена с криле, които винаги трябва да са разтворени“, каза Сияна в интервю специално за Лейдизон. Тя е на 52 г. и е от Варна. Сияна и мъжът до нея нямат граждански брак, но живеят заедно и имат общо 3 деца и 2 внучки. В конкурса я записва нейна приятелка. Одобряват Сияна след онлайн интервю. Йорданова заминава за Унгария. Три дни преди пътуването, едно от внучетата навършва 1 година.

„Майко, ти не си добре“, казва дъщеря й, когато Йорданова споделя за конкурса. „Давай майко“, подкрепя я единият син.

Тоалетите, с които се представят участниците в конкурса са по еталон, подготвен от организаторите. Каузата на тазгодишното издание е „Да защитим децата и жените от домашно насилие“. Затова в един от кръговете всички участници са облечени с виолетови рокли. Когато представя себе си, Сияна излиза с народна носия, която шие на ръка съвсем сама. „Исках да бъда по-семпла с визията и да акцентирам върху личната си кауза за равен достъп до висше образование на деца с увреждания и в неравностойно положение“, подчерта дамата.

Снимка: Facebook

Сияна получава короната и веднага изпраща кадри на дъщеря си. Малко преди това детето й е изпратило видео как внучката й прохожда за пръв път. Красивата баба отбелязва двоен празник. 

 

Снимка: Facebook

„Когато се прибрах в България бях шокирана от случая с момчето от Стара Загора“, призна Сияна. „Винаги съм се борила да защитавам всички, които имат нужда от някаква помощ“. От малка победителката практикува бойни спортове като парашутизъм и стрелба „заради онеправданите и беззащитните хора“. В момента Сияна пише своята първа книга с криминални истории от Варна. Чуди се как да включи историята на Дебора.

Снимка: Facebook

„Любимо ми е да хващам гората“, споделя Сияна.  52-годишната дама е любител на разходките из природата, но „не мога да живея далеч от морето“, каза тя. Сияна често носи зелени дрехи, защото очите й са такива. По време на интервюто също носеше този цвят. В парка можем да я срещнем също с обувки на висок ток. „Слагам маратонки на висока платформа, но само когато съм с детето“, призна тя.

Сияна не пие никакъв алкохол. „Може да ме видите с половин чаша вино, която мириша цяла вечер на някакъв повод“, смее се тя. Капучино се учи да пие преди месец. „Преди пиех кола всяка сутрин“, каза Йорданова. Вече счита навика за лош. Дамата ще представя Европа на същия конкурс в Америка. Критериите там са същите, Сияна ще подобри само народната си носия.