Ако си мислите, че сенегалката Кудия Диоп има най-тъмната кожа в света, почакайте да видите южносуданския модел Няким Гатвеч, на която ще завиди всяка африканска жена. Проблемът често обаче идва от това, че има хора, които се страхуват от "тъмното" - дори да става дума за тъмна кожа, която е невиждана красота.

24-годишната манекенка днес живее в Минеаполис и не се срамува да дефилира и да споделя снимки в Инстаграм пред света такава, каквато природата я е дарила - с кожа, по-тъмна и от черен шоколад. Към една от тях красавицата си спомня за случка, при която шофьор на Uber дори я "съветва" да избели малко кожата си, на което отговаря единствено със смях.

"Няма да повярвате какви въпроси получавам за вида, по който изглеждам и заради това, че имам такава кожа. Черното е дръзко, черното е красиво, черното е злато… Не позволявайте на липсата на разнообразие в стандартите на американската модна индустрия да заличат африканската ви душевност. Обичайте цвета на кожата си, без значение какъв е", заявява Гатвеч. Цялата й прелест следва в снимките по-долу: