Въпрос, стар колкото света - колко време трябва да изчакам преди да правим секс? За жените отговорът на този въпрос е особено труден.

  • Ако преспиш с него още на първа среща, рискуваш да оставиш грешно впечатление.
  • Ако продължиш да излизаш с него, но доста късно осъзнаеш, че в секса не си пасвате - изгубено време ли е това?

Във вечната въртележка на тези въпроси, австралийската психоложка Жана Хокинг дава един доста интересен отговор

"НЯМА ДА СПЯ С МЪЖ, ДОКАТО НЕ ПОХАРЧИ 2000 ДОЛАРА ЗА МЕН!"

За изненада на всички тук не става дума за жени златотърсачки или друг вид меркантилност. Всъщност 2000 долара измесрват стойността на времето преди секса. 

За жените сексът е важен. И това няма нищо общо с възпитанието им. Още в първите серии на "Сексът и градът" момичетата там показаха чистото лице на женския интерес към секса, което се оказа голям шамар за много пуритани. Но да се върнем на 2000 долара! 

Снимка: iStock

Докато слуша подкаста за запознанствата на женате и срещите им с мъже "Tinx", психоложката чува за правилото на 2000 долара.

В списъка със задължителните условия, за да прави секс с мъж на една жена, попада следното - трябва преди това да е похарчил поне 2000 долара за срещи с мен. 

Идеята е, че трябва да е минало достатъчно време, за да бъдат похарчени някакви пари. Но също така и че ако мъжът е успял да изчака толкова, значи е инвестирал достатъчно време и е сериозен в намеренията си. 

2000 ИЗГЛЕЖДА КРУПНА СУМА (ДОРИ ЗА САЩ), НО ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ... 

Все повече жени настояват да са самостоятелни и да плащат половината от разходите, когато излизат на срещи. 

Какви са изводите от това правило:

Ако един човек е готов да отиде на достатъчно срещи, за да оправдае разходите от 2000 долара, има голяма вероятност той да е инвестирал правилно във вас.

Ако либидото му може да издържи на толкова много срещи, значи той си заслужава.

Прекарването на такова количество време заедно, без мъжът да се изкушава от плътски удоволствия, също е доста показателно за него. В това време може да се опознаете достатъчно, за да разберете повече за живота.

Снимка: iStock

Самата Жана Хокинг излиза на 4 срещи с мъж, преди да разбере, че той все още носи мръсните си дрехи, за да ги пере майка му. Това успява да намали и съвсем да изтрие първоначалната тръпка от новото запознанство. 

Припомнете си романтичните срещи на Айлин в "Ергенът" във видеото