Джейк Джиленхол сподели, че е истински „късметлия“ да е правил секс с Ан Хатауей два пъти във филмови продукции. И не само това, но холивудският актьор похвали „ритъма“ на Хатауей в горещите, но симулирани интимни сцени.

Двамата играят любовници и в двата филма, в които са участвали заедно в кариерата си.

За първи път те си сътрудничат в основополагащия филм на Анг Лий „Планината Броукбек“ (Brokeback Mountain) от 2005 г.

Джиленхал играе гей каубоя Джак Туист, докато Хатауей влиза в ролята на съпругата му Лурийн Нюсъм.

Тъй като чувствата на героя му във филма са насочени към персонажа на покойния Хийт Леджър, той не изпитва особена страст към героинята на Хатауей, въпреки че двамата все пак участват в секс сцена.

Това обаче се променя във филма „Любовта е опиат“ (Love & Other Drugs) от 2010 г., където Джиленхол играе Джейми Рандал - търговски представител на фармацевтичния гигант "Пфайзер", чийто живот се променя напълно, след като среща Маги Мърдок (в ролята Ан Хатауей), която страда от болестта на Паркинсон.

Въпреки че филмът не е добре приветстван от критиката и зрителите, отбелязвайки едва 49 процента в Rotten Tomatoes, то наелектризиращата химия между Джиленхол и Хатауей няма как да остане незабелязана и неоценена.

Прочут филмов критик дори отбеляза, че на филма „нещо му липсва, но не и химията между Джейк и Ан, между които прескачат същински искри“.

Зад кулисите Джиленхол казва, че се чувства комфортно да участва в любовни сцени с Хатауей, след като преди това е влизал в подобни креватни сцени с нея.

По време на промоционалното турне на „Любовта е опиат“ той каза: „Късметлия съм. С Ан вече бяхме правили секс във филм - в „Планината Броукбек“, така че не бях много нервен".

„Има нещо в начина, по който Ани и аз работим, което по своята същност е много музикално. Всичко е въпрос на ритъм. Има ритъм в писането, има ритъм в спорта и има ритъм в секса", допълни актьорът.

„Препоръчвам на всеки мъж да си легне с Ан Хатауей“, категоричен е той.

Вижте повече за Ан Ан Хатауей в следващото видео: