Станислав Ласкин беше един от най-колоритните и откровени участници в третия сезон на „Фермата“. За съжаление не му достигнаха броени секунди, за да се класира за финала, но пък това ни даде възможност да се срещнем с него и да си поговорим за торти, крем карамел и с кого и къде ще прекара Коледа и Нова година.

Бил си готвач. Разкажи ми повече – къде, как, какво?

Завърших Професионална гимназия по туризъм в град Самоков като готвач, сервитьор и барман. Работил съм студена кухня, топла кухня, бил съм готвач, барман и сладкар. Спечелих конкурс за сладкарство за направа на торта. Дадоха ми една гола кукла Барби и трябваше да я облека. Тортата всъщност беше роклята на куклата. И взех, че спечелих първо място.

Какво обичаш да си похапваш и обичаш ли да готвиш?

Обичам да си правя сам манджите, е, обичам и да ми готвят, разбира се. Обичам да ям всичко. Но пиле жулиен и крем карамел са ми сред любимите ястия

С приятелката си ли живееш? И тя ли готви предимно?

Тя готви предимно, защото аз нямам време. Брат ми, например, когато му се дояде крем карамел, става в 1 вечерта и си прави.

А ти ставаш ли по нощите да си готвиш нещо?

О, да, ставам, но крем карамелът си е голяма разправия. Толкова късно мога да си направя сандвич или да си стопля от манджите на приятелката ми.

Кое е най-сложното ястие, което си правил?

Торта. Тя изисква много сръчност и отдаденост, за да я направиш красива, защото всеки може да направи нещо сладко, но тя трябва хем да ти радва окото, хем да ти е вкусно. Тортата е нещо, което не се прави току-така - не се прави лесно и не всеки може да я направи красива.

Бил си и сервитьор. Смяташ ли, че има значение как се поднасят храната и напитките?

Сервитьорството е професия, а не просто да изкарваш някакви пари. Повечето момичета работят това, за да изкарват пари за прехрана, но това е професия, към която трябва да си отдаден и дори и да изкараш бакшиш, ти трябва да си го заслужиш. Заслужаваш го с добро отношение, добро поведение, с добро сервиране. Другото важно нещо е да си лъчезарен и усмихнат.

С какъв вид храна или вкус свързваш Коледа?

Коледа я свързвам предимно със сладки неща. В тази връзка отново ще спомена крем карамела. Има ли крем карамел – всичко е точно. И с ядене на много манджи. По празниците винаги има много храна, където и да отидеш, постоянно се яде.

Пиеш ли?

Не, не пия. Но, ако съм на заведение с приятели, си поръчвам голямо питие, за да мога да казвам наздраве. И се правя, че пия.

Ето сега приятелите ти научиха, че се правиш, че пиеш (смее се). С кого ще прекараш празниците?

Майка ми и баща ми са разведени. Баща ми е международен шофьор и ще се прибере за Коледа и Нова година. Живеем в триетажна къща в Самоков, на първия етаж живее баща ми, на втория - аз с моята приятелка, а на третия – брат ми. Ще се съберем всички – аз, баща ми, брат ми, моята приятелка и баба ми. Ще минем да видим и майка ми в нейното жилище.

Кой ще готви?

Ние с брат ми ще приготвяме всичко, което расте на кокал, баба ми ще се заеме с питките и баклавата, моята приятелка също ще се включи. Брат ми, разбира се, ще направи и крем карамел.