Росица Иванова, която заслужи своето място в челната тройка на третия сезон на MasterChef България, посрещна екипа на "Преди обед" в управляваната от нея джелатерия в столицата. Младата дама, която зрителите на bTV помнят с нейните "картини в чиния", само за две години се превърна от "царицата на авокадото" в майстор на сладоледа. Но остава вярна на критерия за използване на био суровини от ферма в Сопот, които заедно с екипа си превръща в ледени изкушения.

Специално за екипа на "Преди обед" Роси приготви сорбе от боровинки.

Първа стъпка в процеса е измерване на захарността на плодовете с рефрактометър. Тя подчерта, че некултивираните боровинки са почти два пъти по сладки от култивираните, а това влияе на количеството добавена захар. Следваща стъпка е те да бъдат пасирани, добавя се вода и прясно изцеден лимонов сок. Сместта се изсипва в машина за сладолед, която вкарва въздух и охлажда до -12 С, а след няколко минути предлага прясно приготвен и апетитен десерт.

Роси обясни за зрителите на bTV, че колкото по-близка е температурата на продукта, който консумираме, до телесната, толкова по-наситен вкус усещаме.

Бронзовата финалистка в шоуто на добрия вкус показа на Венета Георгиева как само с една стъпка веган сорбето се превръща в плътен боровинков сладолед. Към плодовия сок, Роси добавя сметанова база и малко количество захар. Тя подчерта, че в джелатерията използват сурово краве и биволско мляко, което първо се анализира на специален уред, а след това се пастьоризира. В зимното меню присъстват също така чийзкейк, брауни и гофрети, които се съчетават прекрасно с джелато и домашна бита сметана.  

Роси сподели, че постоянно посещава специализирани курсове, изложения и международни форуми, за да е в крак с последните тенденции и да предлага на гостите си продукти на световно ниво. Тя и екипът й се гордеят с концепцията zero waste, в рамките на която не произвеждат никакъв боклук, а използват цялостно суровините. Роси развенча и мита, че от сладоледа се пълнее. Тя обясни, че качественото джелато представлява оптимален баланс от мазнини, протеини и въглехидрати, което го превръща в идеален заместител на едно основно хранене.

За Роси MasterChef категорично е променил съдбата й и е щастлива, че е взела решението да смени административната работа в офис със създаването на авторски рецепти, чиито ефект вижда веднага в усмивката на гостите си.