Рори Милър е на 36 г. от Сиатъл. Преди години идва в България, става пивовар и произвежда крафт бира. Любовта му към готвенето идва от страстта му към бирата. Не обича да имитира. Иска да участва в MasterChef, защото мисли, че ще има драма.
Кое е първото нещо, което сготви в живота си?
Dumplings – китайски пелмени.
Защо реши да участваш във формата? Какво смяташ, че можеш да покажеш?
Искам да покажа на себе си, че мога, че streetfood може да бъде fine dining, а fine dining да бъде streetfood. Искам да покажа и връзката между бирата и храната и че крафтът е начин на живот, а не мода. Според мен крафт храната и крафт напитките са бъдещето на кулинарията навсякъде.
Успя ли вече да научиш нещо ново (кулинарна техника, обработка на продукти, друго)?
Да, разбира се.
Кой от журито ти се струва най-взискателен и защо?
Те са различни и се иска много респект за различните неща.
Мотото на MasterChef тази година е „Добрият вкус“ – с какви подправки можеш винаги да подобриш вкуса на ястието/ кои използваш най-често?
Люто и алкохол.
Сподели ни своя любима рецепта, с която смяташ, че може да спечелиш 100 000 лева.
Пълнени люти чушки.