Радилена Миткова, една от най-емоционалните и колоритни участнички във „Фермата: Съединение“, отпадна от шоуто в неделя вечер, без да извоюва нито една точка на арената за дуели. 25-годишната студентка по право загуби и четирите изиграни битки срещу емигрантката в Лондон Росица Йончева. За първи път в историята на предаването двамата дуелисти завършиха игра за равно време. В четвъртата битка, която можеше да обърне изхода на дуела, разликата между Радилена и Росица бе едва една стотна от секундата.
Отпадна от дуела с Росица за стотна от секундата. Как те кара да се чувстваш това?
Може да е изглеждало, че разликата е малка, но за мен Росица е по-силната от двете ни и аз дори съм изненадана от това, че битката беше оспорвана. Няма как да не ме е яд!
Кое ти беше най-трудно?
Влязох с несериозна заявка за себе си. Това нямаше как да не окаже влияние на мнението на другите за мен. Отразяваше се на всяка моя задача и на подхода на другите към мен. Не влязох със сериозна мисия или със сериозна цел, а просто с визитката, че съм едно лудо и забавно момиче. Заради това малко ме подценяваха.
Аз много бързо се паля и заради незначителни подмятания често съм реагирала остро и съм мислела, че всички са против мен, че ми се сърдят, че ми се подиграват. Оказа се, че съм ги вземала нещата твърде навътре. И въпреки пререканията ни много от участниците са видели и положителните ми черти.
Не умееш да броиш до 10 преди да избухнеш, така ли?
Определено не го умея това! Емоциите са толкова силни, че направо ми се замъглява пред очите и не мисля!
Помагали ли са ти лудостта и чувството за хумор във „Фермата“ и в живота?
През целия си живот съм се старала да виждам положителното и да не се вглъбявам в негативите. Имала съм много тежки и трудни моменти. Ако човек набляга на тези неща и прекалено ги мисли, привлича още такива негативни към себе си. Затова съм се старала да се концентрирам върху забавното и смешното. Това ми е помагало във всеки един аспект от живота. Може би и за „Фермата“ пак затова ме избраха. Може и да съм се поизложила малко, като сме си били пийнали там, но.... Ако се концентрирам върху това какво ще си помислят хората, ще си причиня само главоболия. Не обичам да се оплаквам и да ме съжаляват хората. Предпочитам да ги забавлявам.
Имала си връзка с руснак, който те е биел. Защо тази луда и щура жена е позволила това?
Много пъти съм се опитвала да си обясня грешките, които съм допускала. Истината е, че аз съм много чувствителен човек, винаги съм била сама, без опора. Когато се влюбя, ставам твърде обсебваща. Влюбя ли се, не мисля дали това е правилният мъж, или не, а го изживявам на 100 процента. Освен руснака, в Благоевград имах по-сериозна и трудна връзка, в която наистина имаше насилие. Там се стигна до намеса на полицията и ограничителна заповед... Смятам, че по някакъв начин и аз провокирам това, защото съм непримирима и не задържам емоция. И когато и аз нападам и обвинявам, понякога се стига до насилие.
Как „Фермата“ промени живота ти?
На втората-третата седмица постигнах целта, с която влязох в предаването. А именно да се откъсна от връзката си с мъж от Бургас. Във „Фермата“ осъзнах, че когато нещо не върви и те тегли назад емоционално или просто тъпчеш на едно място, трябва да промениш това. Емоциите ме спираха и бях като в омагьосан кръг. Включих се в предаването, за да се откъсна от този човек, защото навън все си казвах хайде още малко, макар и да виждах, че нямаме бъдеще. „Фермата“ ме накара да осмисля факта, че ако нещо не се получава, трябва да имаш сила да се откажеш. В този живот има много неща, освен друг човек, които ни правят щастливи - природата, да живееш в родината си, да си сред приятели. След 3 седмици там си бях самодостатъчна.
Обичаш ли да готвиш?
Обожавам, стига да не е за мен. Да има някой, който да му се наслади. Ако готвиш само за себе си, губиш и апетит, и желание.
Сподели ни някоя твоя любима рецепта.
Понеже съм работила доста по заведенията, си открадвам от там по някоя рецепта и си я променям. Обичам ризото и пасти. Също и свинско. Супички обожавам да си правя.
Когато имаш гости, какво им предлагаш?
Винаги си купувам тематични салфетки, свързани с повода или интериора ми. Обичам чашите и приборите ми да са на ниво. Старая се да е красиво и човекът да се почувства обгрижен. Но най-важна е самата храна. За гостите си готвя някаква по-различна салата. Иначе обичам традиционните български ястия и ги правя добре – супа топчета, мусака, пълнени чушки с ориз.
Събираш ли се на вино с приятелки?
Имам приятелки в Бургас и в София. Често си готвим с тях, правим си малки събирания на по чаша вино. Разменяме си гостуванията и се чувстваме прекрасно. По принцип, когато се чувствам зле, не обичам да споделям това на чужди хора. Не искам да виждат, че съм слаба. Но с приятелките си споделям, те знаят всичко за мен. Аз тайни не мога да пазя.