Как започва денят ви? С изстрелващите звуци на алармата? С блажено протягане в леглото? Или с аромата на кафе, което някой е приготвил малко по-рано от събуждането ви? 

Знаете ли, че през първите 8 секунди от пускането на кафе машината в чашата не "слиза" кофеин, а само аромат. Това е спецификата на късото кафе. По тази причина италианците могат да си позволят да пият много кафета, но винаги къси. Кофеинът попада в чашата между 9-ата и 20-ата секунда. Това е нормалното кафе, което пият повечето хора. Всичко след него се случва в чашата с дълго кафе. 

Как изглежда перфектната чаша кафе?

Перфектната чаша кафе е била мечта на един човек много преди Facebook да ни посреща всеки понеделник с мъдри мисли и снимки посветени на силата на кафето. През 1895г. Йохан Якобс мечтаел да предложи на хората прясно изпечено кафе и да им даде възможност да почувстват силата на Чаромата. Да следваш аромата на кафето и мечтата си - две неща, които могат да се случат с еднаква лекота. Мечтите ни напомнят какво е важно за нас и ни помагат да  направим живота си по-пълноценен, по-удовлетворяващ и богат. 

Ние от bistro.bg вярваме, че перфектната чаша кафе е тази, приготвена с любов - тайната подправка за всяко вкусно ястие. Нашите приятели от Jacobs споделят подобна философия. Те вярват, че перфектната чаша кафе е тази, която създаваме самите ние и пием с удоволствие и наслада. Защото само тогава магията на кафения ритуал е пълна. 

В най-новата си кампания Jacobs обръща поглед към истинските любители на чароматната напитка и си поставя за основна цел да докаже, че магията на перфектната чаша кафе не се крие в скъпата кафе машина или професионалната техника. А там откъдето започва всичко - в кафето и в нашите ръце. За да докаже това, Jacobs си партнира с професионалните баристи от DABOV Academy. Заедно с тях зад бара на своето Pop-up кафене Jacobs ще посети 6 града в България по време на специално роуд шоу. Всички посетители ще имат възможността не само да се насладят на кафе продуктите от портфолиото на Jacobs, но и с помощта и напътствията на професионалните баристи зад бара да се научат как съвсем сами вкъщи да приготвят своята „магическа“ чаша кафе.

Роуд шоуто ще посети София, Пловдив, Плевен, Русе, Бургас и Стара Загора. След София и  Пловдив жителите на Плевен ще могат да се насладят на ароматно кафе на 15 май на площад „Свобода“, а на следващия ден – 16 май - кафенето ще посрещне русенци, разположено между градски съд и Часовника в центъра на града. Бургас ще отвори вратите на своята Морска градина на 18 май, където кафенето на Jacobs ще бъде позиционирано до открит фитнес "Флора". За финал роуд шоуто ще посети Стара Загора на 19 май, където баристите ще приготвят ароматни кафета на бул. "Руски" 36.

За всеки, който не успее да се докосне лично до магията на чаромата, Jacobs предоставя страхотна възможност. На уебсайта www.coffeemagic.bg професионалните баристи на Jacobs споделят тайната на перфектната чаша капучино, еспресо, лате арт, лате макиато или айс кафе в няколко лесни и бързи рецепти. И тъй като има малко неща, които са по-фотогенични от перфектната чаша кафе, Jacobs отправя предизвикателство на всички любители на Чаромата. Всеки, изпробвал една от рецептите, може да заснеме своята напитка и да качи своя кадър на уебсайта www.coffemagic.bg. По този начин участва за големите награди – невероятен Кафе кът, професионална кафе машина Saeco или чароматно кафе Jacobs за цяла година.