Джесика Преалпато е 32-годишната французойка, обявена за най-добрата сладкарка в света според класацията "50-те най-добри ресторанта в света" на компанията Уилям Рийд бизнес медия. Тя е първата жена, която получава тази титла. Джесика работи в ресторант Plaza Athenee в Париж, отличен с 3 звезди Мишлен.
Десертите на Джесика са от естествени продукти, без добавена захар и най-вече на основата на плодове. Тя е почитател на майстор-готвача Ален Дюкас, който е и неин пример за подражание в "естественото готвене". За нея не е важно толкова как изглежда един десерт, колкото това да е с добър вкус.
Бащата на Джесика има пекарна, но все още не е опитал нито един неин десерт. Джесика съчетава ягоди с водорасли, а баща й използва традиционната бяла захар. "Той просто няма да разбере това, което аз правя!", споделя тя. Другите нетрадиционни съставки, които тя използва, са малцова бира, черешов винегрет, артишок с трюфели, ванилия от Истанбул и т.н. Тя вече е издала книга с 50 рецепти, в които използва ферментирали продукти и такива, изпечени на скара или пък сурови.
Ето някои от десертите, които Джесика приготвя, и с които е стигнала до получаването на титлата.
Печена ябълка с брюле от кестени
Черешов десерт с натурални черни маслини, кирш, сладолед и подправки
Шоколад, портокалов цвят, солена фокача и зърнени ядки.