Домашнo приготвената супа винаги е по-добрият избор, в сравнение с купената в пластмасова кутия или бульонa на кубче, увит в хартийка. Тази пилешка супа с лимони не е изключение от това златно правило. Ако веднъж си приготвите тази рецепта, няма да има сила на света, която да ви накара да консумирате друга - бульонът е кадифен, пилето - сочно, оризът - мек.

Ако имате проблеми със здравето и страдате от синзуит или налепи по гърлото, това е ястието точно за вас. Но дори да сте напълно здрави, си заслужава да си сготвите тази супа.

Това, което прави тази рецепта специална е гръцкият бульон от лимони. Ако никога не сте прибавяли сурови яйца към бульона си за супа, сега имате тази възможност. Те се разбиват с лимонов сок, докато бульонът придобие изцяло нов вид и стане течност, пълна с протеини. В супата е включена половин чаена чаша лимонов сок (1 среден лимон), което никак не е малко. Всеки течащ нос би се впечатлил от това! 

В супата се слага ориз, но може да се замени и с друг носител на скорбяла - макарони, юфка. Поръсена с пресни копър и спанак, тази супа е вечерята победители! 

3 с.л. зехтин
1 малка глава лук
1 морков
4 скилидки чесън

Всички тези продукти, нарязани на ситно, се задушават за 10 минути в мазнината.

2 пилешки бутчета и 150 грама гърди

Пилешкото месо се нарязава на малки парчета и се сварява във вода с малко сол и черен пипер. Литър и половина от пилешки бульон се сипва към зеленчуците и се оставя да заври. След като кипне, в сместа се сипва 1 малка купа ориз и се вари 20 минути.

2 яйца
сокът на един лимон

Двете яйца се смесват със сока на 1 лимон и се разбиват с тел. Добавя се малко от врящия бульон, за да се уеднакви температурата. Сместа с яйцата внимателно се сипва в  супата, като непрекъснато се бърка.

3 шепи листа бейби спанак
копър
сол

Нарязаното пиле и измитите цели листа спанак се добавят във врящата супа. Овкусяват се с подправките.