Бутер тестото е едно от чудните кулинарни изобретения. Благославяме неговия  изобретател всеки път, когато готвим с бутер тесто!

То може да се съхранява във фризера и да разчитате на ястие, приготвено с него, ако случайно ви изненадат гости. С него всичко се получава и вкусно, и красиво. Може да се използва дори от хора, които не знаят за що е то фурна и как се включва. 

Експериментирайки с бутер тесто, направихме чудни коминчета с пълнеж. Ето как да си ги направите и вие:

Необходими продукти:

1 пакет бутер тесто (450 г)
150 г накъсано пилешко месо
шепа маслини
2 кисели краставички
1 ч.ч. кашкавал или твърдо сирене
сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

Оставете тестото малко да се отпусне преди да работите с него. Така, когато го развиете, няма да се накъса по сгъвките.

Изрежете кръгове с подходяща формичка или чаша. 

На всяко второ кръгче изрежете малък кръг по средата. Може да използвате капачка от бутилка минерална вода.

Сложете пълнеж от пилешко месо, краставички и нарязани маслини в средата на големите кръгове.

Поставете кръговете с дупка.

Двете прищипете с вилица, за да залепнат един за друг.

Снимка: Росица Николова

Отгоре поръсете всяко коминче с настърган кашкавал.

Ако искате коминчетата да имат златист гланц, може да ги намажете с разбито яйце.

Печете 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Снимка: Росица Николова