Бутер тестото е едно от чудните кулинарни изобретения. Благославяме неговия изобретател всеки път, когато готвим с бутер тесто!
То може да се съхранява във фризера и да разчитате на ястие, приготвено с него, ако случайно ви изненадат гости. С него всичко се получава и вкусно, и красиво. Може да се използва дори от хора, които не знаят за що е то фурна и как се включва.
Експериментирайки с бутер тесто, направихме чудни коминчета с пълнеж. Ето как да си ги направите и вие:
Необходими продукти:
1 пакет бутер тесто (450 г)
150 г накъсано пилешко месо
шепа маслини
2 кисели краставички
1 ч.ч. кашкавал или твърдо сирене
сусам за поръсване
Начин на приготвяне:
Оставете тестото малко да се отпусне преди да работите с него. Така, когато го развиете, няма да се накъса по сгъвките.
Изрежете кръгове с подходяща формичка или чаша.
На всяко второ кръгче изрежете малък кръг по средата. Може да използвате капачка от бутилка минерална вода.
Сложете пълнеж от пилешко месо, краставички и нарязани маслини в средата на големите кръгове.
Поставете кръговете с дупка.
Двете прищипете с вилица, за да залепнат един за друг.
Отгоре поръсете всяко коминче с настърган кашкавал.
Ако искате коминчетата да имат златист гланц, може да ги намажете с разбито яйце.
Печете 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.